Avrupa’da 60 Binden Fazla Göçmen Çocuk Kayıp!
30 Nisan 2018

Avrupa’da 60 Binden Fazla Göçmen Çocuk Kayıp!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Sömürgeci Batı’nın Orta Doğu’da çıkardığı savaşlar sonrası Avrupa’ya giden göçmen çocuklardan kaybolanların 10 binden fazlası, ya fuhşa itildi ya da organ mafyasının eline düştü.

Uluslararası verilere göre Avrupa’ya sığınan çocuklardan kimsesiz olanların birçoğu, ya suça sürükleniyor, ya da organ mafyasına kurban gidiyor.

60 Binden Fazla Göçmen Çocuk Kayıp!

Savaştan beslenen terör örgütlerinin bir diğer gelir kaynağının da organ ticareti olduğu tespit edilirken, uluslararası raporlarda, savaştan kaçan göçmenlerin Avrupa ülkelerinde organ kaçakçılarının ellerine düştüğü belirtiliyor.

Özellikle Suriye’de başlayan iç savaşın ardından bazı çocuklar kaçırıldıktan sonra organ mafyasına satıldığı ileri sürülmüştü. Diğer taraftan savaştan kaçan kimsesiz göçmen çocukların özellikle Avrupa ülkelerinde güvende olmadığı, bir kısmının fuhuş ve köleliğe itilirken diğer bir kısmının da organ mafyasının eline terk edildiği açıklandı.

Avrupa Polis Örgütü’nün yaptığı açıklamalarda Avrupa’ya sığınan göçmen çocukların 10 binden fazlasının kayıp olduğu belirtilirken, araştırma raporlarında bu sayının 60 binden fazla olduğu ifade ediliyor. Bu çocuklardan birçoğunun organ mafyası tarafından kaçırılmış olabileceği belirtiliyor.

Alman Çocuklara Yardım Örgütü de 2017’de 9 binden fazla mülteci çocuğun ülkede kaybolduğunu açıklamıştı.

Bir Yılda 1,5 Milyon Çocuk Sığındı

Avrupa Konseyi bünyesinden oluşturulan Lanzarote komitesi, mülteci krizinden etkilenen çocuklar için yürüttüğü, cinsel istismara karşı mücadele ve koruma yollarına yönelik çalışmayı tamamladı. Raporda çarpıcı bilgiler yer alırken, göçmen çocuklar için en büyük tehlikenin cinsel istismar olduğu vurgulandı. Çalışmaya göre, Avrupa’da bulunan kayıtlı yaklaşık 337 bin mülteci çocuğun 88 binden fazlası refakatsiz şekilde buraya geldi ve bu çocukların yüzde 60’ı kayıp.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan raporlarda, 1 Temmuz 2015 ve 30 Haziran 2016 tarihleri arasındaki bir yıllık dönemi kapsayan verilere göre, Konsey’e üye devletlere 1,442,245 sığınmacı çocuk geldi. Avrupa Çocuklar için Ombudsmanlık Ağı’nın (ENOC) verilerine göre Avrupa’ya sığınan 88,300 kadar refakatsiz çocuğun büyük kısmı 16-17 yaşlarında.

Avrupa’da 134,615 çocuk sığınmacıyla Almanya başı çekiyor. Ardından İsveç (65,350) ve Avusturya 41,910) geliyor. Fransa’ya 2015 yılında 15,454 çocuk başvuruda bulunuyor. Bununla birlikte ülkeye ulaşan fakat sığınma talep etmeyen, yani bir anlamda kaçak yaşayan çocuklar hakkında net bilgi bulunmuyor. Refakatsiz çocukların büyük çoğunluğunun iltica talebinde bulunmadığı tahmin ediliyor.