Araştırma: Metan Gazı Süper Yayıcıları Sığırlar Değil, Fosil Yakıt Üreticileri
27 Ekim 2022

Araştırma: Metan Gazı Süper Yayıcıları Sığırlar Değil, Fosil Yakıt Üreticileri

Köklü Değişim Medya

NASA’nın araştırmasına göre, metan gazının süper yayıcıları sığırlar değil, fosil yakıt çıkaran ülkeler. Fakat dünyaya yapay et satarak servetlerini katlamak isteyen kapitalistler metan gazı yayılımında sığırları da hedef gösteriyor.

NTV’de yer alan habere göre, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), dünya çapında benzeri görülmemiş seviyelerde atmosfere metan pompalayan 50'den fazla "süper yayıcı'" bölge belirledi. En kirletici ülkelerin Türkmenistan, İran, Meksika ve ABD olduğu görüldü. Yeni ölçülen metan noktaları, petrol ve gaz tesislerininin yanı sıra büyük çöp sahalarını içeriyor.

NASA'nın açıklamasına göre, Dünya Yüzeyi Mineral Toz Kaynak Araştırması'nın (EMIT) temmuzda Uluslararası Uzay İstasyonuna üs kurmasından bu yana Güneybatı ABD, Orta Asya ve Orta Doğu'da "süper yayıcılar" tespit edildi.

NASA, en yüksek miktarda metan yayan ülkelerin Türkmenistan, İran, Meksika ve ABD olduğunu açıkladı.

NASA Başkanı Bill Nelson yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"_Metan gazı emisyonlarını dizginlemek, küresel ısınmayı sınırlamanın anahtarıdır. _

Bu heyecan verici yeni gelişme, araştırmacıların yalnızca metan sızıntılarının nereden geldiğini daha iyi belirlemesine yardımcı olmanın yanı sıra onların hızlı şekilde nasıl ele alınabilecekleri konusunda fikir veriyor"

Nelson, araştırmanın EMIT'in güçlü sera gazını tespit etmek ve onu kaynağında durdurmak için "kritik bir araç" olduğunu kanıtladığını belirtti.

Aslında metan gazı kapitalizmin sanayi inkılabı sonrası açgözlü politikaları nedeniyle dünyaya yayması sonucu sorun oluşmaya başladı. Sığırlar ve tarımsal faaliyetler insan var olduğundan beri dünyada yaygınken böyle bir sorun yoktu. Tarıma da kapitalist politikaların sirayet etmesiyle kullanılan kimyasallar ve suni gübreler sayesinde sorun oluşmaya başladı. Sığırların çıkardığı gazı küresel ısınma ve “iklim krizinin” sebebi olarak gösteren kapitalistler daha çok kazanma hırsı saikiyle dünyaya yapay et satmanın planını yapıyor. Yapay et endüstrisinde çalışma yürütenlerin başında “iklim krizini” sürekli gündeme getiren Bill Gates geliyor. Uzmanlar, kapitalizmin GDO’lu ve hormonlu yiyeceklerle dünyayı zehirlereken, yapay etle bu hastalıkların daha da yaygın bir şekilde rastlanmasının önünü açacağını ifade ediliyor.