Ankara’da Gözaltına Alınan Müslüman Bacılar Serbest Bırakıldı
25 Şubat 2021

Ankara’da Gözaltına Alınan Müslüman Bacılar Serbest Bırakıldı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Türkiye’nin çeşitli illerinde Hilafetin kaldırılışının 100. Yılı münasebetiyle video çekimi yapan Müslümanlara yönelik zulmün son durağı olan Ankara’da gözaltına alınan ve biri henüz 16 yaşında olan toplam 5 Müslüman bacımız bugün serbest bırakıldı.

Afyon’un tarihi Amuriye bölgesinde Hilafet ile ilgili bir video çekimi yapan bacılarımızın evlerine 23 Şubat Salı günü sabah erken saatlerde Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından baskın düzenlenmiş ve gözaltına alınmışlardı. İlgili birimlerde işlemleri yapılan bacılarımız ifadeleri alınmak üzere Afyon’a götürüldüler. 3 günlük gözaltı sonrasında bugün savcılık ve mahkeme ifadeleri tamamlan 16 Yaşındaki Saliha YILDIZ koşulsuz, Müzeyyen SEVİNÇ, Hatice YILDIZ, Zehra YAVUZKAN ve Merve TAKMAZ ise mahkemenin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

13 Şubat 2021 tarihinden itibaren Hilafet'in yıkılışının hicrî 100.yılı münasebetiyle Dünyanın dört bir tarafından onlarca ülke ve şehirden "Hilafetsiz Yüz Yıl Yeter Artık" mesajları yayınlanmaktaydı. Ancak Hilafetin ismine bile tahammülleri olmayan kesimlerin tahriki ile harekete geçen savcılık ve emniyet güçleri kardeşlerimizin evlerine baskınlar yapıp bu zulmü onlara reva gördüler.

Bacılarımızın gözaltına alınmasına neden olan video:

Telefon ile aranıp gerekiyorsa ifadeleri alınabilecekken, sabahın erken saatlerinde Müslümanların evlerine baskın yapma zulmüne bir türlü son verilmemesi kamuoyunda büyük tepki çekti. Zulmün bu kez hiçbir suçu olmayan bebekli Müslüman kadınlara yönelik yapılması toplumun birçok kesiminde sert tepkilere neden oldu. Gözaltı süresi boyunca sosyal medyada açılan #MüslümanBacılarGözaltında ve #HilafetİstemekSuçDeğildir etiketlerine alimler, STK temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, kanaat önderleri, akademisyenler ve zulme rıza göstermeyen herkes eleştiri ve kınama mesajları ile Müslüman bacılarımıza destek verdiler.

İlgili video haber:

Köklü Değişim Medya olarak Müslümanlara yapılan bu zulmü tekrar kınıyor ve serbest kalan hanım kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun diyoruz. Ayrıca bu üç gün boyunca olaydan haberdar olup, bizleri arayan, sosyal medyadan gerçek manada şahitlik yaparak bu baskılara tepki veren tüm Müslümanlara teşekkür ediyoruz.

Son olarak ise; gözaltına alınan ama bir an bile zafiyet göstermeyen bacılarımızdan, eşlerinden, 3 gündür annelerinden ayrı kalan salih ve saliha çocuklarından ve tüm akrabalarından Allah razı olsun diyoruz.

#HilafetİstemekSuçDeğildir

#YenidenHilafet