Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Konferansı Gerçekleştirildi
25 Aralık 2022

Ankara’da “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” Konferansı Gerçekleştirildi

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye, son yıllarda Türkiye’nin en temel sorunu hâline gelen toplumsal çöküşe dikkat çekmek için “Tehlikenin Farkında mısınız?” mottosuyla başlattığı kampanya kapsamında ilk konferansını Ankara’da gerçekleştirdi.

KOCATEPE KÜLTÜR MERKEZİ

WhatsApp Image 2022-12-25 at 17.33.11 (1).jpeg

24 Aralık Çarşamba günü Köklü Değişim Medya İstanbul ofisindeki basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan “Toplumsal Çöküş - Sorunlar ve Çözüm” başlıklı kampanyanın başlangıç konferansı, Mustafa Onuk'un sunuculuğunda Kocatepe Kültür Merkezi’nde Ankaralıların yoğun teveccühüne mazhar oldu.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Köklü Değişim Genel Yayın Yönetmeni Sosyolog Yazar Süleyman Uğurlu, alkol, uyuşturucu ve ahlaksızlık yuvası haline gelmiş okullardan, laik kapitalist sisteme kurban edilmiş insanlardan ve toplumun düştüğü çaresizlikten bahsedip, kara bulutların çöktüğü hakim atmosferi ortaya koydu.

Sapkınlığın sokaklara hakim olduğu ve insanların en basit tartışmada bile öldürüldüğünü vurgulayarak sokakların artık güvenli olmadığını ifade eden Uğurlu şöyle devam etti:

“Yargıya güvenen yok…

Adalet kaf dağının ardında!

Toplumsal duyarlılık ise en dipte!

En önemlisi de tüm bu bozuklukluları düzeltecek olan İslam, insanların zihninde indiği o ilk günkü gibi arı, duru, saf değil. İslami anlayışa büyük darbeler indirildi.

Hayattaki problemlere çözüm üreten dinin yerine, hurafelerle dolu bir din icat edildi. Bu din ise laik sistemle iş birliği içinde inançları farklı, duyguları farklı, amelleri farklı bir toplum inşa etti.”

Uğurlu, “Değerlerinden, tarihinden, kültüründen kopuk bu nesli bize miras bırakan laik Cumhuriyetin ta kendisidir. İsmine bakılmaksızın tüm laik, demokratik partilerdir!” ifadeleriyle sorumlulara işaret etti.

Uğurlu, konuşmasını “Biz zorluklar karşısında pes etmeyen, davasından vazgeçmeyen, kâinatın en hayırlısı Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in ümmetiyiz. İşte buradayız! Ayaktayız ve dip diriyiz! Hakkı haykırmaya ve hakkın yanında olmaya devam ediyoruz. Allah’ın izniyle de devam edeceğiz!” taahütünü vererek sonlandırdı.

SÜLEYMAN UĞURLU

WhatsApp Image 2022-12-25 at 17.33.12.jpeg

Süleyman Uğurlu’nun ardından kürsüye çıkan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, gençliğin önemini dikkat çektiği konuşmasının başında Musab b. Umeyr, Ali b. Ebi Talib, Abdullah b. Mes’ud gibi genç sahabelerin gösterdikleri dik duruş ve kahramanlıkların bahsettikten sonra bugün gençliğin düştüğü olumsuz duruma dikkat çekti.

“Bırakın insanları ya da toplumu değiştirmeyi, bırakın devrim yapmayı, bırakın toplumun sorunlarını çözmeyi, bugün kendi sorunlarını çözemediği için çareyi alkol ve uyuşturucuda arayan bir gençlik ile karşı karşıyayız” ifadeleriyle gençliğin bugünkü durumuna işaret eden Kar, gençliği bozuk komünist, makyavelist ve milliyetçi fikirlerle birbirine kırdırdıklarını hatırlattı.

Kar, gençliğin ateizm, deizm, modernizm, pragmatizm, hedonizm, feminizm, hurafelere inanın diyen Mistik düşünce gibi bozuk fikirler ve sapkın düşüncülerin tehdidi altında olduğunu ifade edip, laik nizamın bizzat bu fikirleri yaydığına dikkat çekti.

Uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili olarak ise Kar, istatistiklerle durumun vehametini vurgulayıp, tedbir alınmadığını ve gençliğin bu bağımlılığa terk edildiğini ifade etti.

Eğitim konusu başlığında ise Kar, Laik eğitim sistemi ve karma eğitim sistemi ile okulların ahlaksızlık yuvasına dönüştüğünü, yaşama gayesi olan Allah’ı razı etmenin unutturulduğunu vurgulayıp, eğitimdeki bozukluğa dikkat çekti.

Ailenin kurumu başlığında ise Kar, Toplumsal cinsiyet eşitliği, LGBT ve diğer sapıklıklar CEDAW, 6284 Sayılı Kanunlar ve ithal ettikleri Medeni Kanun ile aile kurumunun dinamitlendiğini, yine istatistiklerle ortaya koydu.

Hizb-ut Tahrir’in kurucusu Şeyh Takiyyuddin en Nebhânî’nin “Bir toplumda suç, ender görülüyorsa insan; sık görülüyorsa tatbik edilen nizam bozuktur” sözünü hatırlatan Kar, “Bozuk olan nizamın köklü bir çözüme ihtiyacı var. Köklü Çözümü kıymetli Abdullah hocamdan dinlemeniz çok daha güzel olacak inşaAllah” diyerek sözlerini son verdi.

MAHMUT KAR

WhatsApp Image 2022-12-25 at 17.33.14 (2).jpeg

Mahmut Kar’ın ardından son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Köklü Değişim yazarlarından İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu, önceki konuşmacıların saydığı sorunların köklü çözümünü ortaya koyan konuşmasına “Çözümsüz olmadığımızın farkındayız!” ifadesiyle başlayarak,

İslam’ın bir hayat nizamı olduğunun ve sadece ibadetlere tealluk bir din olmadığının, bilakis İslam Dini kişinin Rabbiyle, kendisiyle ve diğer insanlarla olan alakasını tanzim eden, zerresinden küresinde kadar hayatın tamamını kuşatan bir hayat nizamı olduğunun, gençlerin içine düştüğü dehlizden tutun da aileye kadar hayatın her alanına çözümleri olan bir hayat nizamı olduğunun farkında olduklarını deklare etti.

“Asıl suçlunun kapitalizm ve türevleri, laik demokratik nizam olduğunun farkındayız” diyen İmamoğlu, Batı’nın düştüğü çirkin durumu yaşanmış örneklerle anlattı.

"Hilafet Devletimiz varken toplumsal manada güvendeydik" diyen İmamoğlu, "Zira bizi koruyan kalkanımız vardı. Nesilleri, aileleri, toplumu gözetip kollayan bir devletimiz vardı” ifadeleriyle Hilafet’in ehemmiyetine dikkat çekti.

İslam Devleti'nin Batı karşısındaki ihtişamı hakkında da örnekler veren İmamoğlu, çözümün İslam'da olduğunu vurguladı.

ABDULLAH İMAMOĞLU

WhatsApp Image 2022-12-25 at 17.33.21 (3).jpeg

Son olarak toplumsal çöküşe dikkat çeken sinevizyon gösterisinin ardından ezgi ve marşlarla konferans sonlandırıldı.


#TehlikeninFarkındamısınız

976d349d-8ba3-4fbe-8e07-305fb278046f.jfif

0f044c8c-2eb3-4295-a888-4ff949095b98.jfif

WhatsApp Image 2022-12-25 at 17.33.13 (1).jpeg