Amerika’nın Menbiç’te Erdoğan’ı Kurtarma Operasyonu!
01 Haziran 2018

Amerika’nın Menbiç’te Erdoğan’ı Kurtarma Operasyonu!

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Türkiye ve ABD arasında Menbiç konusunda teknik mutabakat sağlandığı iddia edilirken, 4 Haziran'da Mevlüt Çavuşoğlu ile Mike Pompeo’nun nihai görüşmesinde anlaşmayı imzalayacağı ifade ediliyor.

Türkiye’nin PKK’nın Suriye kolu olarak nitelendirdiği PYD-YPG yapılanmasının Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesi konusundaki talebine ABD’nin olumlu yanıt verdiği iddia edildi.

“ABD ve Türkiye, YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısında işgal ettiği Münbiç'ten çekilmesi için teknik mutabakat sağladı. Ancak, mutabakat, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo'yla 4 Haziran'da Washington'da yapacağı nihai görüşmeyle ilan edilecek. Washington toplantısında bazı detayların değişme ihtimali olabileceğine dikkati çeken kaynaklar, teknik görüşmelerde üzerinde anlaşılan ana hatların korunacağını bildirdi” denildi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; taraflar arasındaki mutabakatla 4 Haziran'dan sonraki süreçte, Türk ve Amerikan taraflarının askeri ve istihbari unsurlarla ilçede ortak denetime başlaması da öngörülüyor. Menbiç’te güvenliği sağlamak üzere askeri meclisle kent hizmetlerini verecek yerel meclisin, nüfusun etnik dağılımına göre kurulacağı belirtiliyor.

Amerika’nın Menbiç’te Erdoğan’ı Kurtarma Operasyonu!

Hizb-ut Tahrir Merkezî Medya Bürosu’nda yayınlanan “Haber Yorum”da, Münbiç konusu değerlendirildi.

Yorum’da; “Türkiye, önümüzdeki Haziran ayında erken seçimlere tanık olacak. Nitekim Türkiye’de ekonomik kriz şiddetlendi, Türk lirasının değeri düştü ve ne Erdoğan olsun ne de her zaman söylediği gibi dostu Amerika olsun hiç kimse ülkeyi bunlardan ve vahim sonuçlarından kurtarmaya güç yetiremez hale geldi!

Dolayısıyla Amerika, Suriye Demokratik Güçleri içerisindeki ajanlarını Münbiç’ten çıkarabilir ve oradan çekilinceye kadar Türkiye‘yi de buna dahil edebilir. Eğer bu olursa, Türkiye’deki birçok insanın sahip olduğu milliyetçilik duyguları artacak ve Erdoğan’ı ulusal bir kahraman olarak kabul edeceklerdir. Nitekim Kürt ayrılıkçıları ortadan kaldırıp Türkiye’nin güney cephesinin güvenliğini onların tehlikesinden korumasının ve bir Kürt varlığının ortaya çıkma tehlikesini ortadan kaldırmayı başarabilmesinin de Türkiye’de etkisi olacaktır.

Ancak Amerika ve diğer sömürgeci devletlerin ajanlarına, müttefiklerine ve dostlarına yönelik kurtarma operasyonlarının tamamı geçici olup onların akıbetleri hem dünya da hem de ahirette karanlık olacaktır. Eğer ölümleri hemen gerçekleşirse akıbetleri ahirette karanlık olacaktır. Yok eğer ömürleri uzarsa Bin Ali ve Hüsnü Mübarek’in başına geldiği ve #Kaddafi ve #AliSalih’in öldürüldüğü gibi dünyada utançlarına tanık olacaklar ve ahiretteki hüsranlarından kaçamayacaklardır.” ifadelerine yer verildi.

Yazının tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

Amerika’nın Münbiç’te Erdoğan’ı Kurtarma Operasyonu!