Allah’tan Korkun! Özbek #MuhacirlerÖlümeGönderiliyor!
12 Eylül 2017

Allah’tan Korkun! Özbek #MuhacirlerÖlümeGönderiliyor!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Önceki gece saat 22:45’te Özbekistan havayollarına ait uçakla Özbekistan’a geri gönderilen muhacirlerin ardından bugün de Atatürk Havaalanı’nda bekletilen 6 Özbek kardeşimizin iadesi söz konusu. Kocasının da bekletilen muhacirler arasında olduğunu öğrendiğimiz bacımızın feryadı ise yürekleri dağlıyor.

Çaresiz bir şekilde Müslümanların yardımını talep eden bu bacımızın feryadına biz de ses veriyoruz. Hükümet yetkililerinin de bu çağrıya duyarsız kalmamasını ve muhacir Müslümanlara yönelik bu zulümlerin bir an önce sonlandırılarak kardeşlerimizin serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

Hükümete çağrımız: Bu zulme son verin!

Köklü Değişim Medya olarak kamuoyunda #21DoğuTürkistanlı hashtagi ile meşhur olmuş, önceki gün de iki Özbek Müslümanın sessiz sedasız Özbekistan’a iade edilmesiyle devam etmiş olan sürecin, bir an evvel durdurulması gerektiğini Hükümet yetkililerine hatırlatmak istiyoruz. Özbek bacımızın yaptığı çağrının önemini hatırlatıyor ve Ahiret hesabının, uluslararası anlaşmalardan ve politik çıkarlardan önce gelmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu bir vebaldir ve bu vebalin altında kalmak tüm sorumluları Mizan’da zor duruma sokacaktır.

Yeni KHK muhacir Müslümanlar için çalıştırılıyor!

Dünkü ‘Yeni KHK İle Kimler İade Edilecek?’ Demiştik, Belli Oldu!” başlıklı haberimizle iki Özbek kardeşimizin sessizce gönderilmesini kamuoyuna duyurmuştuk. İstedik ki bu zulümden bir an evvel geri dönülsün fakat Özbek bacımızın ses kaydı ile gördük ki Kanun Hükmünde Kararname (KHK) zulmü alttan alta devam ediyor.

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar’ın ısrarla altını çizdiği KHK zulmü, maalesef muhacir Müslümanlar için işletilmekte. Konu hakkında yazdığı “Yeni KHK İle Kimler İade Edilecek?” başlıklı makalesinde Mahmut Kar, “Şimdi tekrar soruyorum: KHK’da geçen şu ifadenin uygulamada bir gerçekliği olacak mı olmayacak mı: “ırkı, etnik kökeni, dini, vatandaşlığı nedeniyle cezalandırılmayacağı, onur kırıcı ceza veya muameleye tabi tutulmayacağı ya da işkence ve kötü muameleye maruz kalmayacağına ilişkin güvenceler bulunması kaydıyla” söyler misiniz, Rusya ve Çin’e, Özbekistan, Tacikistan ve Kırgızistan’a ve daha diğerlerine iade edilecek Müslümanlar için kimden bu güvenceyi alacaksınız? Rusya’dan mı, Çin’den mi, Asya diktatörlerinden mi? Türkiye’nin Rusya ve Çin gibi kâfir devletlere, Özbekistan, Kırgızistan ve Tacikistan gibi zalim dikta yönetimlere muhacirleri teslim ettiğini zaten biliyoruz da bu kararname ile tutuklu ve hükümlüler başta olmak üzere Türkiye’de bulunan tüm muhacirler tehdit altına alınmış oluyor. Türkiye’nin Çin ve Rusya ile yaptığı anlaşmalar muhacir Müslümanları hedef almaktadır. Türkiye, kâfir Rusya ve Çin’in istediklerini yerine getiriyor. Müslümanları korumuyor onları vahşilere teslim ediyor. Ben daha kötüsünden, Suriye’ye ihanet ederek Müslümanları rejim ve İran’ın eline teslim eden Türkiye’nin önümüzdeki süreçte yeniden ilişki kuracağı Beşşar Esed yönetimine bazı Suriyeli mültecileri vermesinden korkuyorum.” şeklinde endişesini dile getirmişti.

Peki, ilgili KHK neyi içeriyor?

18 Ağustos 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında karara bağlanan yeni KHK Türkiye’ye sığınan muhacirlerin iade edilmesini içeriyordu. Resmi Gazete’de yayınlanarak uygulamaya konulan 694 sayılı KHK, Türkiye’de tutuklu veya hükümlü bulunan yabancı ülke vatandaşlarının gerekli görüldüğünde kendi ülkelerine veya başka bir ülkeye iade ya da takas edilmesini konu ediniyor.

KHK’daki 2937 sayılı kanunun 26. Maddesi’ne eklenen fıkra şu şekilde: “Türk vatandaşları hariç olmak üzere tutuklu veya hükümlü bulunanlar; ırkı, etnik kökeni, dini, vatandaşlığı nedeniyle cezalandırılmayacağı, onur kırıcı ceza veya muameleye tabi tutulmayacağı ya da işkence ve kötü muameleye maruz kalmayacağına ilişkin güvenceler bulunması kaydıyla, milli güvenliğin veya ülke menfaatlerinin gerektirdiği hallerde Dışişleri Bakanının talebi üzerine Adalet Bakanının teklifi ve Cumhurbaşkanının onayı ile başka bir ülkeye ide edilebilir veya başka bir ülkede bulunan tutuklu ve hükümlüler ile takas edilebilir.”