Akit Gazetesi’nden Gözaltına Alınan “Hizb-ut Tahrirliler İle Ropörtaj”
15 Mart 2021

Akit Gazetesi’nden Gözaltına Alınan “Hizb-ut Tahrirliler İle Ropörtaj”

Akit Gazetesi- Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Yeni Akit gazetesi, Şanlıurfa’da Hizb-ut Tahrir’e yönelik yapılan gözaltılar da, Müslümanların iftiralarla suçsuz yere nasıl mağdur edildiklerini yazdı.

AYM’nin kararına rağmen İstanbul, Bursa, Van, Ankara, Şanlıurfa ve Gaziantep’te gözaltına alınan Hizb-ut Tahrir üyeleri mahkeme tarafından adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldılar. Evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alınan Hizb-ut Tahrir üyeleri kendilerinin “terör” kelimesiyle anılmasından duydukları üzüntüyü Akit’e anlattılar...

Yeni Akit gazetesinde yayımlanan “İslâmî tebliğin neresi yanlış!” başlıklı haberde Göksel Çağlav’a ropörtaj veren Mehmet Yeşil ve Sait Doğan, Hizb-ut Tahrir mensuplarına yönelik keyfi uygulamaları ve hiçbir şey yapmadıkları halde “terör” iftirasına maruz bırakıldıklarını dile getirdiler.

Mağdurlardan Mehmet Yeşil, şunları dile getirdi: “Şanlıurfa’da Hizb-ut Tahrir’e yönelik keyfi operasyonla gözaltına alındım. 5 çocuk babasıyım, engelliyim ve bir özel servis şirketinde genel koordinatör olarak asgari ücretle çalışmaktayım. Benimle birlikte oğlumu da gözaltına aldılar. Hizb-ut Tahrir’in, İslam’ın dışında hiçbir şey söylemediğini, Müslümanlara Hilafet Devletinin farziyetini hatırlatmak adına sohbet, kitap, dergi, panel, konferans ve basın açıklaması yoluyla İslam ümmetine davet götürmektedir.”

‘Laik-Kemalistler Rahatsız’

Sait Doğan da, şunları anlattı: “Şanlıurfa’da Hizb-ut Tahrir’e yönelik operasyonda gözaltına alındım. Faaliyetlerin ‘laik-Kemalist’ kesimi rahatsız ettiği ve engellemeye çalışılacağı çok net anlaşılıyordu. Müslümanlar olarak iman ettiğimiz dinimizden ve Rabbimizin emirlerinden asla taviz vermeyecek ve baskı tehditler karşısında boyun eğmeyeceğiz inşaAllah. Ayrıca, yaşanan mağduriyetlerimizi dile getiren Akit gazetesinden Allah razı olsun.”

“İslâmî Tebliğin Neresi Yanlış!”

Hilâfet’in ilgasının hicrî 100. yıldönümü münasebetiyle Hizb-ut Tahrir’in küresel çapta yürüttüğü kampanya kapsamındaki çalışmalarda, Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet’i Kurun” isimli Mart sayısını Urfa halkıyla paylaşan, görüşmelerinde Hilafeti konuşan, emr-i bil maruf kapsamında insanlara İslam’ı tebliğ eden 11 kişi evlerine yapılan baskın ile gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar içerisinde esnaf, eğitimci, yazar ve baba ile oğul da var. Yedi gün gözaltı zulmü yaşayan Müslümanlar, ifadelerinin ardımdan serbest bırakıldılar.

Hukuk Garabeti Devam Ediyor

Anayasa Mahkemesi tarafından hakkında 8 ayrı hak ihlali kararı verilen Hizb-ut Tahrir yargılamalarındaki hukuk garabeti, AYM kararlarına rağmen Emniyet ve Yerel mahkemeler eliyle hâlâ devam ediyor.

1960’lı yıllardan bugüne Türkiye'de faaliyet yürüten siyasi parti Hizb-ut Tahrir, çalışma metodu ve faaliyetleri bağlamında hiçbir değişiklik yapmadı. Fikri ve siyasi çalışma yapan Hizb-ut Tahrir, cebir ve şiddeti, silahlı mücadeleyi reddetmesine rağmen hukuk dışı bir şekilde aleyhinde ceza kararları veriliyor.