Ailesini Esed, Yetim Kalan Farisi de Türkiye’de Irkçılar Katletti
05 Eylül 2022

Ailesini Esed, Yetim Kalan Farisi de Türkiye’de Irkçılar Katletti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Irkçı siyasiler ve medya tarafından siyasi menfaatler uğruna hedef gösterilen Suriyeli mazlum Müslümanlara yönelik saldırılar devam ediyor. Hatay’da ırkçı bir grup Suriyeli tıp öğrencisi Faris Muhammed Al-Ali’yi katletti.

Ailesi Suriye'deki katliamlarda hayatını kaybeden Al-Ali, İHH'nın Reyhanlı Eğitim Kampüsü'nde öğrenim görmüş ve bu yıl tıp fakültesini kazanmış, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesine kabul edilmişti.

Babasının ölümünün ardından İnsani Yardım Vakfı’nda (İHH) kalan yetim Faris Muhammed Al-Ali, bir salça fabrikasında çalışarak hayatını idame ettirmeye çalışıyordu.

Suriyeli Faris Muhammed Al-Ali (17) ile Mustafa Taçyıldız (16) arasında Hatay’ın Antakya ilçesinde çalıştıkları bir salça fabrikasında küçük çaplı bir tartışma yaşanmıştı.

Daha sonra Mustafa Taçyıldız, Hüseyin Taçyıldız ve arkadaşı Mustafa Seçen (14), Yusuf Okuyucu, Faris Muhammed Al-Ali, arkadaşı Abdurrahman Barud ve İbrahim İzzo, Narlıca Mahallesinde karşılaştı. İki grup arasında çıkan kavganın ardından Mustafa Taçyıldız, Faris Al-Ali’yi sol alt karın boşluğundan bıçakla yaraladı.

Faris Al-Ali, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Mustafa Taçyıldız ise suç aletiyle birlikte gözaltına alındı.

İHH’dan Açıklama

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faris Muhammed Al-Ali'nin Yabancı Öğrenci Sınavları'nda (YÖS) tam puan alarak Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

"Fabrikada çalışırken ufak bir tartışma olmuş, o tartışma sırasında vuran çocuğun annesine biraz eli değmiş sonra 'Sen benim annem gibisin' demiş, özür dilemiş. Çünkü şehit çocukları, yetim çocuklar anneye önem verirler. Fakat aradan 1 hafta, 10 gün geçiyor. 5 kişi önünü kesiyor, 2'si kollarından tutmuş önce dövmüş sonra bıçaklamışlar. Bu çocukların kafasına bu kini, bu kin tohumlarını kim serpti? Koca koca adamlar ırkçı söylemleri yaygınlaştırdılar. Bir yetim çocuğumuza bu kadar emek verdik, bunlar Türkiye'de yetişti, bunlar Türkiye'yi biliyorlar. Tıp fakültesine kadar geldiler ve şimdi o şiddet söylemleri yüzünden, bu lüzumsuz mafya dizileri yüzünden bu çocuğumuz aramızdan ayrıldı.”

Nelere Sebep Olduk?

Yarım milyona yakın çocuk şu anda Türkiye'de korkudan okullara gidemiyor bu ırkçı söylemler yüzünden. Herkes başını ellerinin arasına alsın düşünsün. Nelere sebep olduk? Bu bıçağı kullanan kadar bu bıçağın kullanılmasına sebep olanlar da eli kanlıdır. Hepsini lanetliyorum. İnşallah bir daha böyle bir şey olmaz ve bu arada bu kin ve nefret söylemini yaygınlaştıran kişiler kim olursa olsun, siyasi parti lideri, sivil toplum kuruluşu başkanı, hepsine sesleniyorum. Bu söylemler yüzünden çocuklar ölüyor, çocuklar okula gidemiyor ve sonuçta hepimiz kaybediyoruz"

Saldırı sonrası ırkçı propagandalarıyla mazlumları hedef göstererek oy toplayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, genç Faris’in katledilmesinin ardından yine ırkçı söylemlerini sürdürdü.

İHH’nın taziye mesajını alıntılayan Özdağ şu mesajı paylaştı:

“İHH Suriyeliler tarafından öldürülen bir tek Türk genci için başsağlığı yayınlamadı. Bunların nüfus cüzdanlarından başka hiç bir şekilde Türklükle ilgilileri yok. Aslında Türk düşmanı bunlar.”

Ümit Özdağ ve İslam düşmanı kemalist medya organları uzun süredir yalan haber paylaşarak özellikle Suriyeli Müslümanları ve diğer sığınmacıları hedef göstermesine rağmen hükümet hala elle tutulur bir önlem almış değil.

İHH Suriyeliler tarafından öldürülen bir tek Türk genci için başsağlığı yayınlamadı. Bunların nüfus cüzdanlarından başka hiç bir şekilde Türklükle ilgilileri yok. Aslında Türk düşmanı bunlar. https://t.co/iUgwp6eIgW

— Ümit Özdağ (@umitozdag)