Aileler Yıkılıyor: İstanbul'da Bir Baba 3 Çocuğunu ve Kendini Astı
27 Ocak 2023

Aileler Yıkılıyor: İstanbul'da Bir Baba 3 Çocuğunu ve Kendini Astı

Sancaktepe'de bir sitedeki dairede 3 çocuk ile babaları ölü bulundu. Mahir Mehmet A. (33) 'nın eski eşi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle, 3 çocuğunu öldürerek intihar ettiği ortaya çıktı.

Bozuk nizamın etkileri her gün ajanslara düşen dehşet verici olaylarla gün yüzüne çıkıyor. Toplumda korkunç olaylar yaşanırken medya ise şiddet bir sorun iken "kadına şiddeti" öne çıkarmak için elinden geleni yapıp, aileye ve ahlaka savaş açan İstanbul Sözleşmesi'ne meşruiyet kazandırmaya çalışıyor.

Korkunç olay, Sancaktepe Fatih Mahallesi Selahaddin Eyyubi Caddesi'nde bir sitedeki 13 katlı binanın kazan dairesinde yaşandı. İddiaya göre; sitede teknisyen olan Mahir Mehmet A., ailevi problemlerinden dolayı iki gündür işe gitmiyordu. Çocukları Berat A.(11), Büşra A.(10), Yusuf Efe A.(4) ile siteye gelen Mahir Mehmet A. bir süre çocuklarıyla burada vakit geçirdi.

Daha sonra çocuklarıyla binanın kazan dairesine çıkan Mahir Mehmet A., 3 çocuğunu astıktan sonra intihar etti. Site çalışanı Dursun Çam kazan dairesini kontrol ettiği sırada Mahir Mehmet A.'yı ve 3 çocuğunu asılı halde buldu. Dursun Çam'ın ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri kazan dairesindekilerin hayatlarını kaybettiklerini tespit etti.

Kaymakamlıktan Açıklama

Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "İlçemiz Fatih Mahallesi Selahattin Eyyubi Caddesinde bulunan bir sitede işçi olarak çalışan, ailevi ve psikolojik sorunlar yaşayan M.A’nın 3 çocuğunu öldürdüğü ve kendisinin de aynı yöntemle intihar ettiği anlaşılmıştır. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır. Meydana gelen bu elim olayda hayatını kaybeden masum çocuklarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Aileler Yıkılıyor

İslam nizamının kaldırılıp, laik nizamın uygulanmaya başlanmasıyla görülen toplumsal çöküntü aileleri de tehdit ediyor. Batı’dan ithal uluslararası sözleşmelerin uyum yasalarıyla hayata geçirilmesi, adına özgürlük denilen bozuk fikirlerle kadının evden uzaklaştırılması aileyi ve dolayısıyla ahlakı da yok etti. Boşanmalar çoğalırken, evlilikler azalıyor ve zina serbest edilerek yaygınlaştırılıyor.

Bu bozulma ve çöküş resmi istatistik rakamlarına da yansıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre; 2001 yılında 544 bin 342, 2021 yılında 561 bin 710 evlilik yapıldı. Yani 20 yılda evlilik sayısında çok büyük bir değişim yaşanmadı. Her türlü şer plana, olumsuz örneklere, hayatın sıkıntılarına rağmen insanların bir kısmı mutlu olmak için evleniyor. Her yıl ilk evlenme yaşı artsa da “Yaşam Memnuniyeti Araştırması - 2021” sonuçlarına göre; kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini belirtenlerin oranı %67,6 gibi yüksek bir orana sahip.

Ancak boşanma oranlarında büyük bir değişim yaşandı. 2001 yılında 91 bin 994, 2021 yılında ise 174 bin 85 boşanma oldu. Yani 20 yılda boşanma oranları %89 arttı. Kesinleşen boşanma davaları sonucunda; 2021 yılında 174 bin 85 çift boşanırken 165 bin 937 çocuk da anne veya babasından uzaklaştırıldı. Yapılan araştırmalara göre; parçalanmış ailede yetişen çocukların %60,6’sı suça karışmakta; suça karışan çocukların büyük bir kısmının babadan, bazılarının ise anneden uzak şekilde büyüdüğü tespit edilmektedir.