Afganistan’da Barışçıl Bir İktidar Geçişi Bekleniyor
16 Ağustos 2021

Afganistan’da Barışçıl Bir İktidar Geçişi Bekleniyor

Şarku’l Avsat

Köklü Değişim Medya

Afganistan’da kontrolü sağlayan Taliban Sözcülerinden Süheyl Şahin, Afganistan’da önümüzdeki birkaç gün içinde barışçıl bir iktidar geçişi beklediklerini bildirdi.

Şahin yaptığı açıklamada, “Özellikle Kabil’deki insanları, mallarının ve canlarının güvende olduğu konusunda temin ederiz. Barışçıl bir iktidar geçişi bekliyoruz” diye konuştu.

Sözcü ayrıca, “Kadın haklarına saygı duyacağız. Politikamız kadınların eğitime ve işe erişebilmesidir. Başörtüsüne dikkat edecekler” dedi.

Medya ve diplomatların özgürlüklerini koruyacaklarını söyleyen Şahin, “İslami bir hükümette herkesi eleştirebilecek özgür bir medyanın olması çok önemli. Ancak karakter suikastinden kaçınmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Reuters’a göre Afgan hükümetinin müzakere ekibinde yer alan Fevziye Kufi ise, aralarında Milli Uzlaşı Yüksek Konseyi Başkanı Abdullah Abdullah’ın da bulunduğu bir heyetin, Taliban temsilcileriyle görüşmek üzere bugün Katar’a gideceğini bildirdi.

İlgili bir kaynak ise, Afgan heyeti ve Taliban temsilcilerinin iktidar devrini görüşeceklerini ve toplantıya ABD’li yetkililerin de katılacağını bildirdi.