Afganistan’da 6,5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
21 Mart 2023

Afganistan’da 6,5 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Köklü Değişim Medya

Afganistan'ın Hindikuş bölgesinde 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Pakistan ve Hindistan'ın çeşitli şehirlerinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre, 3 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Curm ilçesi olduğu duyuruldu.

Açıklamada, depremin yerin 187,6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Sosyal medyada depremin 7,7 büyüklüğünde olduğuna dair paylaşımlar da yapıldı.

Taliban’dan Açıklama

Taliban Hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülke genelindeki tüm sağlık merkezlerine hazır olma emri verildi, sarsıntının şiddetli olmasına rağmen şu ana kadar Tahar, Badahşan, Kunduz ve Pencşir vilayetlerinden can kaybıyla ilgili olumsuz bir haber gelmedi" detayını paylaştı.

Başkent Kabil'de yaklaşık 30 saniye sürdüğü belirtilen depremde insanlar panik içerisinde sokaklara çıkarken, sosyal medyada şiddetli sarsıntının Pakistan, Hindistan, Tacikistan ve bazı Orta Asya ülkelerinde de güçlü şekilde hissedildiğine dair paylaşımlar yapıldı.

Pakistan'da Can Kaybı Var

Ulusal basındaki haberlere göre, deprem, Pakistan'ın başkenti İslamabad ile Lahor, Ravalpindi, Kuetta, Peşaver ve birçok şehrinde hissedildi.

Afganistan sınırına yakın bir bölgede yer alan Svat'ta 2 kişi hayatını kaybetti, 150'den fazla kişi yaralandı. Svat'ta tamamen yıkılan veya hasar gören evlerin olduğu rapor ediliyor.

Başbakan Şahbaz Şerif ilgili kurumlara muhtemel acil durumlar için hazır olunması talimatını verdi.