Adana’da “Toplumsal Çöküş- Sorunlar ve Çözüm” Konferansı Gerçekleştirildi
14 Ocak 2023

Adana’da “Toplumsal Çöküş- Sorunlar ve Çözüm” Konferansı Gerçekleştirildi

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye, son yıllarda Türkiye’nin en temel sorunu hâline gelen toplumsal çöküşe yönelik farkındalık oluşturmak ve köklü çözümlerini sunmak için “Tehlikenin Farkında mısınız?” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında üçüncü konferansını Adana’da gerçekleştirdi.

Recep Sönmez’in moderatörlüğünü üstlendiği Nene Hatun Konağı’nda düzenlenen konferans, Mahmut Pınar’ın Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

RECEP SÖNMEZ

Köklü değişim adana Hizbut Tahrir Türkiye Toplumsal çöküş konferansı 1.jpg

Programa, Köklü Değişim Adana Temsilcisi Aziz Terzi’nin açış konuşmasıyla devam edildi. Terzi, kampanyanın içeriği ve toplumun düşmüş olduğu buhranlar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplumsal çöküşün herkes tarafından hissedildiğini ve bu yönde bir rapor hazırlandığını ifade edip, aile, gençlik ve İslam’dan uzaklaşma ile ortaya çıkan sorunlarla ilgili örnekler verdi.

Suç oranlarının katlanarak çoğaldığı, resmi istatistiklerle gözler önüne serildi. Toplumsal sorumluluk gereği böyle bir kampanya hazırladıklarını ifade eden Terzi, tüm Müslümanları ve İslami camiayı bu konuda sorumluluk almaya davet etti.

AZİZ TERZİ

Köklü değişim adana Hizbut Tahrir Türkiye Toplumsal çöküş konferansı aziz terzi.jpg

Aziz Terzi’nin ardından kürsüye çıkan Köklü Değişim yazarı ve Tefsir’ul Furkan programıyla tanınan ilahiyatçı Abdullah İmamoğlu, toplumsal çöküşün köklü çözümleri hakkında konukları bilgilendirdi.

İmamoğlu, “Tehlikenin farkındayız ama bu büyük sorunlara karşı çözümsüz olmadığımızın da farkındayız. Çünkü biz tüm sorunlara karşı çözümleri olan bir dine inanıyoruz.” ifadesiyle çözümün kaynağına işaret etti.

Toplumun düşmüş olduğu durumdan ancak İslam'ın hayata hakim olması ile kurtulabileceğini tarihi örnekler ve şer'i delillerle ortaya koyan İmamoğlu, çözümün İslam'ı tatbik edecek olan İkinci Raşid-i Hilafet Devleti'nde olduğunun altını çizdi.

ABDULLAH İAMAMOĞLU

Köklü değişim adana Hizbut Tahrir Türkiye Toplumsal çöküş konferansı abdullah imamoğlu.jpg

Abdullah İmamoğlu’nun sunumunun ardından program, yapılan dua ile sona erdi.

Köklü değişim adana Hizbut Tahrir Türkiye Toplumsal çöküş konferansı 0.jpg

Köklü değişim adana Hizbut Tahrir Türkiye Toplumsal çöküş konferansı 3.jpg

Köklü değişim adana Hizbut Tahrir Türkiye Toplumsal çöküş konferansı 2.jpg

Köklü değişim adana Hizbut Tahrir Türkiye Toplumsal çöküş konferansı.jpg

#TehlikeninFarkındamısınız