Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki Çıplaklık Rezaleti Sürüyor!
23 Ekim 2017

Abdülmecid Efendi Köşkü'ndeki Çıplaklık Rezaleti Sürüyor!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Üsküdar Bağlarbaşı'ndaki Sultan 2. Abdülhamid tarafından satın alınan ve yeğeni Abdülmecid Efendi'ye devredilen Abdülmecid Efendi Köşkü'nde Ömer Koç koleksiyonuna ait çıplak heykel ve resimlerin sergilenmesine tepkiler artarak devam ediyor.

Sanat adı altında Müslümanların inanç sistemlerine saldırıların olduğu bir zamanda bunun bir de Müslümanların değer verdiği kişi ve yapılar üzerinden yapılması, toplumda ciddi tepkilere neden oluyor. Her türlü yozlaştırma çabalarına rağmen Müslümanlar değerlerine sahip çıkma adına çeşitli vesilelerle bu tür ahlaksızlıklara tepkilerini veriyorlar.

Değerlerimizi aşağılayan bu sergi ile birlikte sosyal medya üzerinden yapılan tepki çağrıları, adeta bir kampanyaya dönüştü. Bu rezaletin bir an evvel sonlandırılması gerektiğini dile getiren Müslümanlar, Osmanlı’ya özlemin, mehterinden asker kıyafetlerine o döneme ait birçok figürün mevcut hükümet eliyle gündem edildiği, söylemlerle Osmanlıcılığın propagandasının yapıldığı bir süreçte atalarımıza ait değerlerin böyle aşağılanmasına rağmen Hükümet’in sessizliğine ve tepkisizliğine bir anlam verememekte.

Görünen o ki, kimi laik zihniyetli kişi, kurum ve kuruluşlar Müslümanların değerleriyle dalga geçse, aşağılasa, hakaret etse, saldırsa bile Müslümanlar bunları önleyici hiçbir tedbir alamamakta maalesef. Zira Ümmetin kalkanı parçalanmış, Müslümanların canlarını, mallarını, onur, izzet, haysiyet ve değerlerini koruyan Hilafet Devleti yıkılmış durumdadır. Dolayısıyla Osmanlı Halifelerine ait bir mekân üzerinden yapılan bu saldırı, Müslümanların katledildiği, tecavüze uğradığı ve mallarının talan edildiği durumlara kıyasla hafif kalsa da serginin içeriği ve seçilen mekânın Müslümanlar nezdindeki yeri, İslâmî değerlerimize yönelik bir kinin yansıması olarak dikkatleri çekiyor.