ABD’nin Müttefiği YPG Sınır Karakoluna Saldırdı
28 Kasım 2019

ABD’nin Müttefiği YPG Sınır Karakoluna Saldırdı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Terörün sponsoru ABD’nin Suriye’deki taşeronu YPG, Barış Pınarı Harekatı bölgesinden gerçekleştirdiği havan saldırısıyla Türkiye’nin Akçakale sınır karakolunda görevli iki askeri katletti. Bu saldırılar devam ederken, Türkiye’nin dost ve müttefik olarak nitelediği ABD ve Rusya, YPG’yi özenle korumaya devam ediyor.

Haftalardır bombalı eylemleri ve tacizleri sürdüren terör örgütü YPG, bugün de Türkiye’nin sınır karakoluna saldırdı. ABD ve Rusya’nın baskıları sonucu durdurulan Barış Pınarı Harekatı sonrası YPG saldırılarına hız verdi. Türkiye’nin dost ve müttefik olarak nitelediği ABD ve Rusya, YPG’yi özenle korumaya devam ediyor.

Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, 27 Kasım 2019 tarihinde Akçakale’de bir hudut karakoluna yapılan havan saldırısı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur.

Havan atışının yapıldığı bölge, ateş destek vasıtaları ile derhal atış altına alınmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."