ABD’de Camiye Hain Saldırı!
19 Nisan 2022

ABD’de Camiye Hain Saldırı!

Yeni Akit - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD’nin Virginia eyaletindeki bir caminin kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığı açıklandı.

Eyaletin Glen Allen yerleşkesinde bulunan West End İslam Merkezi'nden yapılan açıklamada, gündüz vakti camiye giren kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin etrafa zarar verdiği kaydedildi.

Açıklamada, camiye yönelik saldırı da duvarlara İslam ve Müslüman karşıtı yazılar yazıldığı, camların kırılarak camideki eşyalara zarar verildiği ifade edildi.

Caminin son 6 ayda 2 kez benzeri saldırıya uğradığına dikkat çekilen açıklamada, “Ramazan ayında ibadet yerine yapılan bu saldırı, Müslüman toplumuna yapılan bir saldırıdır.” ifadesine yer verildi.

İslam’a ve onun kutsal mekanına karşı yapılan bu saldırının, Henrico Bölgesi Polis Departmanı tarafından nefret suçu kapsamında soruşturulduğu bildirildi.

İsveç’te Kur’an-ı Kerim Yakıldı!

İsveç’te Kur’an-I Kerim yakılması üzerine Müslümanlar ayaklandı. Devlet koruması altında Kur’an-ı Kerim yakılması üzerine başlayan olaylarda 20 polis aracı yakıldı. İslam’a hakaret edenleri koruyan İsveç yönetimi, bu ahlaksız provokasyona tepki gösteren 26 kişiyi ise tutukladı.

Cumartesi günü de Kanada’da teravih namazından çıkan Müslümanların üzerin ateş açılmış ve saldırıda 5 kişi yaralanmıştı.