ABD ve Rusya Sıcak Bölgeye Silah Yığıyor
21 Ocak 2022

ABD ve Rusya Sıcak Bölgeye Silah Yığıyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

ABD ve Rusya, karşılıklı tehditlerle ısınan Ukrayna ve çevresindeki bölgeye silah sevkiyatı yapıyor. Rusya, tatbikat gerekçesiyle Belarus'a S-400 hava savunma sistemi ve savaş uçakları konuşlandıracak. ABD ise bölgeye Javelin ve Stinger sistemlerinin gönderilmesi için izin verdi.

Rusya’nın, askeri tatbikatlar için Belarus’a iki S-400 hava savunma sistemi gönderdiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, S-400’lerin Belarus’ta Rusya ile düzenlenen "Müttefik Kararlılığı-2022" isimli ortak askeri tatbikata katılacağı belirtildi.

Açıklamada, tatbikat için S-400’lerin yanı sıra "Pantsir-S" hava savunma füze sistemleri ve 12 "Su-35" savaş uçağının Belarus’a gönderileceği kaydedildi.

"Müttefik Kararlılığı-2022" isimli ortak askeri tatbikat, 10 Şubat’ta başlayacak.

ABD, Baltık Ülkelerine Ukrayna'ya Javelin ve Stinger Tedarik Etme İzni Verdi

Wall Street Journal, Washington yönetiminin Baltık ülkelerine, Ukrayna'ya ABD yapımı tanksavar ve hava savunma sistemlerini tedarik etme izni verdiğini ve Kiev'e 5 adet Mi-17 askeri nakliye helikopteri tedarik etmeyi planladığını ileri sürdü.

Estonya, Litvanya ve Letonya’nın Ukrayna'ya Javelin ve Stinger sistemleri verebilmesi için ABD’nin izni gerekiyor.

Wall Street Journal'da yer alan haberde, "ABD, NATO üyesi 3 Baltık ülkesinin, Amerikan yapımı silahı Ukrayna’ya göndermelerine onay verdi. Bu karar Estonya, Litvanya ve Letonya’ya, Ukrayna güçlerine Javelin tanksavar sistemleri ile Stinger hava savunma sistemlerini gönderme fırsatı verecek" ifadelerine yer verildi.