ABD, Cami Katliamını Pişkince Savundu
23 Ekim 2018

ABD, Cami Katliamını Pişkince Savundu

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD, Suriye’nin Deyrizor kentinde Cuma günü vahşice planladığı cami katliamını pişkinlikle savundu.

Koalisyon, İbadethanelerin savaş kurallarına göre hedef alınmaması gereken yerlerden birisi olmasına rağmen, askerlerinin camiyi vurmak zorunda kaldığını açıkladı. IŞİD'in camiyi karargah olarak kullandığı bahane edilerek gerçekleştirilen saldırıda, onlarca “teröristin” öldürüldüğü kaydedildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, askerlerin gerçekleştirdiği operasyondan ve IŞİD karargahını bulmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Votel, caminin meşru sebeplerle vurulduğunu belirterek, "Hiçbir karar aceleyle verilmedi" dedi.

ABD Ve Rusya, Suriye’de Sivilleri Planlı Olarak Katlederek Savaş Suçu İşledi

ABD, daha önce de Halep’te vurduğu camide onlarca sivili namaz kıldıkları esnada katletmişti. Camileri özellikle cemaatin kalabalık olduğu zaman diliminde planlayarak bombalayan ABD, Deyrizor’da 2’si çocuk 30 kişiyi camide, toplam 43 kişiyi vahşice katletmişti.

Savaş kuralları ve sivillerin hayatının hiçe sayıldığı Suriye’de, ABD ve Rusya özellikle sivillerin toplu halde bulunduğu Okul, Cami, Pazar yeri ve Hastaneleri planlı bir şekilde bombalayıp yüzbinlerce sivili katletmişti.

Musul ve Rakka’daki bombardımanlarda şehirleri yerle bir eden ABD, soykırımla suçlanıyor. Halen göçük altına binlerce sivilin olduğu tahmin edilen bu şehirlerde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Dünyaya insan hakları dersi vermekten geri durmayan ABD ve Rusya’nın sicili İslam beldelerindeki vahşi katliam ve insanlık dışı cürümlerle dolu.