
ABD ‘BM İnsan Hakları Konseyi’nden Çekildi
Köklü Değişim Medya
ABD Başkanı Trump Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu'ndaki konuşmasına geç kaldı. Salondakiler Trump'ı alkışlamayarak 'sessizce' protesto etti. Trump konuşmasında, ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi'nden çekildiğini açıkladı.
Trump'ın konuşmasından öne çıkanlar;
Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde 13 trilyonluk ticaret açığına maruz kaldık. Artık mağdur durumuna düşmeye izin vermeyeceğiz. Artık zenginliğimizin yağmalanmasına izin vermeyeceğiz. ABD, Çin ürünlerine 200 milyar dolar kadar ek vergi yüklemiştir. Kıymetli meslektaşım Başkan Şi'ye saygım çok büyük fakat ticaret başkadır. İdarem altında ABD her zaman kendi çıkarlarını öne koyacak. Geçtiğimiz yıl bu kürsüde konuşmamda, BM İnsan Hakları dairesinin bu kurumu utandırdığını söylemiştim. BM temsilcimiz Nikki Haley'nin çok kapsamlı bir reform uyarısı vardı. Bu bağlamda hiçbir adım atılmadı. ABD bu nedenle insan hakları konseyinden çekiliyor. ABD, Uluslarararsı Ceza Mahkemesi'ne desteğini çekmektedir. Artık, UCM'nin meşruyiteti kaybolmuştur. ABD, Amerikalılar tarafından yönetilir. Biz küreselleşme doktrinini reddediyoruz. Tüm dünyadaki ülkeler kendi ülkelerini korumalıdır.
BM Genel Kurulu’nda Sessiz Tepki
Trump konuşmak için kürsüye geldiğinde, salondaki 140 temsilciden bir kaçı hariç kimse Trump'ı alkışlamadı.
BM 73. Genel Kurulu'na hitap eden Trump, konuşmasına ''İki yıldan kısa bir sürede, yönetimim ülkemizin tarihinde neredeyse her yönetimden daha fazlasını başardı.'' diyerek başladı.
Trump'ın bu ifadesi BM Genel Kurulu'nda gülüşmelere neden oldu. Trump ise gülümseyerek ''Bu tepkiyi beklemiyordum ama sorun yok diyerek'' konuşmasına devam etti.
ABD'nin Kuzey Kore ile yürüttüğü nükleer görüşmeleri değerlendiren Trump, ''Kuzey Kore lideri Kim'e cesareti ve attığı adımlar için teşekkür etmek istiyorum'' dedi. Trump, Kuzey Kore tam anlamıyla nükleer silahsızlanana kadar yaptırımların uygulanmaya devam edeceğini söyledi.

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi

Trump’tan, İran’a Hürmüz Tehdidi




