ABD, PKK/YPG'nin Ağırlıklı Olduğu DSG'ye Eğitim ve Maaş Veriyor
18 Ekim 2017

ABD, PKK/YPG'nin Ağırlıklı Olduğu DSG'ye Eğitim ve Maaş Veriyor

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD, tonlarca silah ve mühimmat verdiği PKK/YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu DSG’ye, ‘Rakka'da verilecek görevler için ‘asayiş eğitimi’ veriyor. ABD, asayiş birliğinin her üyesine aylık 150 dolar da maaş veriyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, PKK/YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu DSG’ye, asayiş eğitimi verdiği Ayn İsa’da bulunan kampı Sputnik görüntüledi.

Rakka’nın IŞİD’den tamamen kurtarılmasından sonra, kentte asayişi sağlamakla görevli olacağı belirtilen DSG grupları, ABD’nin öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından eğitilip, donatılıyor.

Türkiye’nin, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak tanımladığı YPG’nin ağırlıkta bulunduğu, DSG Rakka Asayiş Güçleri Sorumlusu İdris Mihemmed, yaptığı açıklamada, ‘IŞİD sonrası Rakka’da güvenliği sağlayacaklarını söyledi.

Rakka’nın güvenliğini sağlamak amacıyla kurulduğu iddia edilen, Rakka Sivil Meclisi'ne bağlı Rakka Asayiş Güçleri’nin çoğunluğu Rakka kökenli Araplardan oluşuyor.

Tonlarca ağır silahları, mühimmatları ve araçları da ABD tarafından karşılanan asayiş birliğinin her üyesine aylık 150 dolar maaş ödeniyor.