ABD’li General: “Suriye’de Sözümüzden Çıkmayan 50 Bin Kişilik Ordu Var”
03 Nisan 2018

ABD’li General: “Suriye’de Sözümüzden Çıkmayan 50 Bin Kişilik Ordu Var”

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

General Raymond gizli bir konuşmasında, “Vekil ordumuzla (PYD/YPG) Rakka’yı da alacağız. Emrimizden çıkmayan 50 bin kişilik bir ordudan bahsediyorum. 2.5 yıllık savaşta PYD binlerce adamını kaybetti, biz ise yalnızca iki.Bu büyük bir başarı” dedi.

Amerikan savunma dergisi TheNation, ABD Özel Operasyonlar ve Kuvvetler (SOCOM) Genel Komutanı General Raymond Thomas’ın gizli bir konuşmasını açıkladı.

Derginin haberine göre Thomas, şunları ifade etti: "Şu anda IŞİD'in başkenti olan Rakka’nın içine kadar girdik. Yakında vekil ordumuzla (PYD/YPG) Rakka’yı da alacağız. Burada bizim için çalışan, emrimizden çıkmayan ve çıkarlarımıza hizmet eden 50 bin kişilik bir ordudan bahsediyorum. 2,5 yıllık bu savaşta PYD/YPG binlerce adamını kaybetti biz ise yalnızca 2 özel harekat askerimizi kaybettik. 2 bile çok fazla ama bu büyük başarı."

PYD/YPG’nin Nasıl Bir ‘Proje’ Olduğunu Hamisi ABD İtiraf Etti

ABD’nin en önemli güvenlik ve savunma dergilerinden TheNation’da yayınlanan bir haberde müthiş bir istihbarat bilgisi paylaşıldı. “Donald Trump’ın ilk yılı Amerikan özel kuvvetlerinin rekor kullanımıyla geçti” başlıklı haberde halihazırda Irak ve Suriye’deki Amerikan askerlerinin büyük bölümünün Birleşik Devletler ordusunun en elit birliklerinin oluşturduğu özel kuvvet birlikleri olduğunun altı çizildi. ABD Özel Operasyonlar ve Kuvvetler (SOCOM) Genel Komutanı General Raymond Thomas’ın Colorado Eyaleti, Aspen kentinde komutanlara yaptığı gizli konuşmanın kayıtlarını ilk kez yayımladı. ABD’nin YPG’li teröristleri nasıl kullanıp attığı ortaya çıktı.

Sadece 2 Kayıp Verdik

TheNation’ın yayımladığı bilgilere göre Thomas basına kapalı toplantıda şunları ifade etti: “Şu anda DEAŞ’ın başkenti olan Rakka’nın içine kadar girdik. Yakında vekil ordumuzla (YPG) Rakka’yı da alacağız. Burada bizim için çalışan, emrimizden çıkmayan ve çıkarlarımıza hizmet eden 50 bin kişilik bir ordudan bahsediyorum. 2,5 yıllık bu savaşta YPG binlerce adamını kaybetti biz ise yalnızca 2 özel harekât askerimizi kaybettik. 2 bile çok fazla ama bu büyük başarı.”

ABD’li 2 Asker Tuzaklanan Mayın İle Öldürülmüştü

ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyon, Suriye’de gerçekleşen patlamanın iki askerin ölümüne yol açtığını, 5 askerin de yaralandığını duyurdu. Yerel kaynaklar, Türkiye ve ABD’yi karşı karşıya getiren Suriye’nin kuzeyindeki Münbiç’te askerleri taşıyan aracın mayının üstünden geçmesi nedeniyle patlama olduğunu bildirdi.