
ABD’den Türkiye’ye F-16 Şartı: NATO Müttefiklerine Karşı Kullanılamaz
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'nin yeni F-16 savaş uçaklarını ve mevcut F-16 filosu için modernizasyon kitlerini alması gerektiğini, bunun NATO için önemli olduğunu belirtip, silahları kullanma şartını da açıkladı.
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde konuşan Blinken'a, F-16 uçaklarının Türkiye'ye satışı ve Joe Biden yönetiminin Türkiye'nin bu F-16'ları "ABD'nin müttefikleri ve ortaklarına karşı kullanılmadığından emin olmak için attığı adımlar" soruldu.
Blinken, "Türkiye'nin, yenilenmiş F-16'ları ve mevcut F-16'lar için modernizasyon paketini alması gerektiğine inanıyoruz. Bunun NATO için, ittifak için önemli olduğunu düşünüyoruz" cevabını verdi.
Öte yandan, NATO müttefikleri arasındaki gerilimlerin azaltılması ve gerilime neden olacak eylem veya retorikten kaçınılması için çalıştıklarını ifade eden ABD'li Bakan, şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye, Yunanistan veya başka bir NATO müttefikiyle ilgili çabalarımızın odak noktası, tam olarak birbirleriyle uyumlu olmaları için ihtiyaçları olan ekipman ve teknolojiye sahip olmalarını sağlamaktır. Aynı zamanda, tabii ki aralarındaki herhangi bir anlaşmazlık varsa, sağladığımız herhangi bir ekipman veya teknolojinin bu anlaşmazlıklarda kullanılmamasını sağlıyoruz."
Türkiye'nin parasını ödemesine rağmen Rusya'dan aldığı S-400'leri ileri sürerek F-35'leri vrmeyen Washington, F-16'ları da vermek için şartlar ileri sürüyor. Ankara gasp edilen parasını kurtarmak için karşılığında F-16 isterken, S-400'leri de kullanamıyor. Milyarlarca dolar zarar eden Ankara, "dost ve müttefiği" ABD ile müzakereleri sürdürüyor. Avrupa'ya yanaşan Atina yönetimine karşı sürdürülen havuç-sopa politikasında ABD, her türlü enstrümanı kullanırken, "müttefik" olarak nitelendirdiği Ankara'yı da kapıda bekletmeye devam ediyor.

Aydın’da Müslümanlara Operasyon

Dünya Kupası'nda İmani Rest: "Namazdan Daha Önemli Ne Var?"

Asıl Mutlak Butlan, İslam’ı Yok Sayan Laik Düzendir

ABD-İran Mutabakat Zaptının Tüm Detayları Ortaya Çıktı
Siyasi Analiz: Rusya, Büyük Devletler Liginden Düştü Mü?

G7 Zirvesi’nde Öne Çıkanlar

ABD ve İran Mutabakat Metnini İmzaladı

İslami Değerler ve Müslümanlar Hedef Alınıyor



