"İSRAİL" SORUNU VE
FİLİSTİN'İN KURTULUŞU- 10 Maddede Çözümler -

4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak
20 Nisan 2020Ajanslar

4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak

Köklü Değişim Medya

Kabine toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan’dan itibaren 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi tatil olan 23 Nisan Perşembe günü 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı başlayacağını, bunun 4 gün sürerek 26 Nisan Pazar gecesi 00:00'da biteceğini duyurdu:

"Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması tarım sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz. 23-24-25-26 nisan tarihleri arasında günlük hayata etkisini en az düzeyde tutacak şekilde 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz.

22 Nisan akşamı yine 00:00'dan itibaren, 23 Nisan zaten tatil, 24-25 ve 26 Nisan 00:00'a kadar bu devam edecek. 26'sında 24:00 itibarıyla sokağa çıkma kısıtlaması Pazar günü 24:00'te sona erecektir. Bununla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımız tarafından açıklanacaktır."

Koronavirüs salgınıyla mücadelede 4 ana başlık olduğunu ifade eden Erdoğan, bu başlıkları şöyle sıraladı:

"Bunların birincisi, insanlarımız arasındaki fiziki mesafeyi sağlamaktır. İkincisi sağlık sisteminin kesintisiz işlemesini temindir. Üçüncüsü gıda ve temizlik gibi alanlarda üretim, tedarik ve perakende zincirinin aksamamasıdır. Sonuncusu da kamu düzeninin bozulmaması."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 239 köy, mahalle ve belde düzeyinde yerleşim yerinin karantina altında olduğunu söyledi.

Mayıs ayı sonunda kadar 5 bin solunum cihazı üretilmiş olacağını belirten Erdoğan, bugüne kadar 100 solunum cihazının alındığının bilgisini verdi.

Belediyelere Ağır Eleştiri

Erdoğan, koronavirüs salgını sebebiyle ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatan ve bu sebeple haklarında soruşturma açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da, isim vermeden eleştirdi:

"Ekmek dağıtmaya, yardım toplamaya, hastane kurmaya kalkışıyorlar. Asli işlerini yürütemeyen CHP'li belediyelerin ısrarla giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı halka hizmet vermek değil, şov yapmaktır. Özellikle İstanbul, Mersin ve Adana belediyelerinin sergiledikleri tavrın başka bir izahı yoktur.

Bu tür teşebbüsler geçmişte FETÖ ve PKK gibi örgütler tarafından da denenmişti. Amacın milletin takdirle takip ettiği sosyal yardım hizmetlerini itibarsız hale getirmek olduğu açıktır. Sağlık sisteminin çökmesini, halkın sokaklara dökülmesini bekleyenler, umdukları olmayınca gözlerini yapılan hizmetlere dikmişlerdir. Salgın hastalıkla mücadele için alınan tedbirleri sabote etmeye çalışıyorlar.

Belediyeler elbette diğer sorumlulukların yanı sıra sosyal yardım da yapabilir ama bunu kanunların belirlediği sınırlar dahilinde, mülki idare amirinin bilgisi dahilinde yaparlar. Kendi başına iş yapmaya kalkarsa karşısında hukuku bulur."

23 Nisan'dan sonra geçerli olacak dört günlük yasak için de ayrıntılı açıklama İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak.

Türkiye'de Koronavirüs Vaka Sayısı 90 Binin Üzerine Çıktı

Türkiye’de son 24 saatte 123 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. 4 bin 674 kişide koronavirüs tespit edildi.

20 Nisan itibarıyla koronavirüs vaka sayısı 90 bin 980’e, can kaybı 2 bin 140’a yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, toplam test sayısının da 673 bin 980 olduğunu belirtti.