40 Yıl  Sonra Esed Zindanlarında Şehid Edildiği Ortaya Çıktı
07 Ağustos 2020

40 Yıl Sonra Esed Zindanlarında Şehid Edildiği Ortaya Çıktı

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Kapitalizm ve Komünizme karşı İslam nizamını savunup, bozuk batıl düzen sahiplerini rahatsız eden, 40’ın üzerinde ülkede faaliyet yürüten ve şiddete bulaşmadan fikri mücadelesini devam ettiren Hizb-ut Tahrir, 40 yıl önce Suriye'de kaybolan üyesi Ahmed Salih El Ali’nin tiran Esed zindanlarında şehid edildiğini duyurdu.

Hizb-ut Tahrir Lübnan Vilayeti, Suriye’deki cani Esed rejiminin, 1980’deki kayboluşundan yıllar sonra Şehit Ahmed Salih El Ali’yi tiran Hafız Esed’in zindanlarında öldürdüğünü duyurdu.

Samimiyetle Lübnan’da, Türkiye’de ve daha sonra da Suriye’de İslami hayatı yeniden başlatmak ve Nübüvvet metodu üzere Hilafeti kurmak için çağrıda bulunan El Ali, 40 yıldır kayıptı ve kendisinden bir haber alınamıyordu.

Hizb-ut Tahrirli gençlere karşı efendilerini memnun etmek için müslümanların kanını akıtmaktan çekinmeyen işbirlikçi hainler susturmak ve sindirmek için vahşi cinayetler işliyor. Pakistan da 11 Mayıs 2012 yılında kaçırılan Hizb-ut Tahrir Pakistan Vilayeti Resmi Sözcüsü Naveed Butt hala kayıp ve kendisinden bir haber alınamıyor. Pakistan’da Nübüvvet metodu üzere Hilafetin yeniden kurulması için çalışan ve etkili hitabetiyle tanınan Naveed Butt’un çağrıları, ABD ajanları için bir sorun olmuş ve Washington’daki efendilerinin planlarını baltalamıştı. Naveed, bölgedeki sömürgeci ABD varlığını yok etmek için Müslümanları korkusuzca uyarmıştır. “Akhand Bharat” planı uyarınca yükselen bölgesel güç Hindistan hegemonyasına karşı Müslümanları bilinçlendirmiştir. Ancak hain yöneticiler yine sindirme, zulüm, tutuklama, adam kaçırma ve elektrik vermek gibi ağır işkenceler yoluyla Hilafet savunucularına karşı savaş açtılar. Bugüne kadar da hainler, kaçırılan Naveed’in nerede olduğunu gizli tutmaktadır. Elektrik mühendisi olan Naveed Butt, İslamabad’da tanınmış bir kişiliğe sahip.

Hizb-ut Tahrir Ahmed Salih El Ali İçin Taziye Mesajı Yayınladı

مِّنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُم مَّن قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُم مَّن يَنتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلاً

“Müminlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sadık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir. Bir kısmı da beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.” [Ahzab 23]

Hizb-ut Tahrir / Lübnan Vilayeti, #Suriye’deki cani Esed rejiminin, 1980’deki kayboluşundan yıllar sonra Şehit #AhmedSalihElAli’yi tiran #HafızEsed’in zindanlarında öldürdüğünü duyuruyor.

Kahraman #şehit, samimiyetle Lübnan’da, #Türkiye’de ve daha sonra da Suriye’de #İslami hayatı yeniden başlatmak ve Nübüvvet metodu üzere Hilafeti kurmak için çağrıda bulunmuştur. Dünya hayatının güzelliklerini geride bırakarak Allah Subhânehu ve Teâlâ’ya yönelmiş, nihayet şehitlerin efendisinden olmuştur. Umarız öyledir, hesaba çekecek olan Allah’tır. Peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu:

سَيِّدُ الشُّهَدَاءِ حَمْزَةُ بْنُ عَبْدِ الْمُطَّلِبِ، وَرَجُلٌ قَامَ إِلَى إِمَامٍ جَائِرٍ فَأَمَرَهُ وَنَهَاهُ، فَقَتَلَهُ

“Şehitlerin efendisi Hamza ibn Abdulmuttalib ve zalim bir imama gidip ona emreden, nehyeden, onun da onu öldürdüğü kişidir.”

Bugün biz, zalimlerin şehit ettiği Ahmed Salih’in yasını tutuyoruz. Şüphesiz Ahmed Salih El Ali’nin, ondan önceki ve sonraki kardeşlerinin bu mübarek temiz davadaki kanları heder olmayacaktır inşallah. Çok yakında Nübüvvet metodu üzere #Hilafet Devleti kurulacak, zorbalar ve tiranlardan şiddetli bir şekilde intikam alacak, Ahmed Salih El Ali ve kardeşlerinin ismini bu davet yolunda yüceltecek, onları sabır ve sebat abidesi, İslami hayatı yeniden başlatma ve Nübüvvet metodu üzere Hilafeti kurma çalışmasının önderleri haline getirecektir.

Allah seni kabul etsin ey Ebu Muhammed! Seni İlliyyin cennetine yükseltip Peygamberler, Sıddıklar, şehitler ve Salihler ile birlikte haşreylesin. Kuşkusuz onlar ne güzel dostturlar. Geride bıraktığın dava kardeşlerin ve senin izinden giden erdemli yiğitler, taşıdığın davet sancağını sabırla, sebatla ve yiğitlikle taşıyacaklardır.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

“Allah, işinde galiptir, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.” [Yusuf 21]

HizbutTahrir Lübnan Medya Bürosu