3 Çocuk Babası Hizb-ut Tahrirli Muhammed Ali Tuluk Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi!
22 Aralık 2017

3 Çocuk Babası Hizb-ut Tahrirli Muhammed Ali Tuluk Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir’e yönelik yargı zulmü bitmek bilmiyor.

Muhammed Ali Tuluk, Hizb-ut Tahrir üyesi olmak suçlamasıyla yerel mahkemece verilmiş ve temyiz edilmiş 6 yıl 3 aylık hapis cezasının Yargıtay’ca onanmasının ardından bugün sabah saatlerinde evine gelen sivil polislerce tutuklandı.

Tuluk’un avukatı tarafından Yargıtay savcılığına itiraz edilmiş olmasına rağmen yapılan bu itiraz infazı durdurmuyor. Dolayısıyla Muhammed Ali Tuluk, bu dosya kapsamında daha önce cezaevinde tutuklu kaldığı yaklaşık 8 aylık süre düşüldükten sonra kalan süreyi hükümlü olarak cezaevinde geçirecek.

Adana’da ikamet eden evli ve bakıma muhtaç 3 çocuk babası olan Muhammed Ali Tuluk, Hizb-ut Tahrir'e yönelik “Yargı Zulmüne Dur De” başlıklı kampanya kapsamında bir video mesaj yayınlamıştı. İlginç olan ise kendisine bu cezayı veren hâkim “FETÖ” üyesi olmak suçlamasıyla cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Aynı zamanda amatör olarak şiir de yazan Muhammed Ali Tuluk, özelde kendisine ve genelde İslâmi davet taşıyıcılarına yönelik yapılan yargı zulmünü şu dizelerle ifade etmişti:

“Zindana götürülürken taktılar koluma kelepçe.

Düşünmekmiş suçum, buymuş tek gerekçe.

Gerçek suçlu olanlar, dolaşıyor ortalıkta serbestçe.

Hüküm verenler bilekçe güçlü, ben ise fikirce.”

Ayrıca Muhammed Ali Tuluk’un arkadaşları, sevenleri ve konuya duyarlı Müslümanlar Twitter üzerinden #MuhammedAliTuluk hashtag’i ile paylaşımlar yaparak bu tutuklamaya tepki verdiler.