2022 Yılı Ramazan Kampanyamız: “Ramazan Teslimiyet Zamanı”
01 Nisan 2022

2022 Yılı Ramazan Kampanyamız: “Ramazan Teslimiyet Zamanı”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hicri 1443, Miladi 2022 yılı Ramazan kampanyamızı “Ramazan Teslimiyet Zamanı” diyerek başlatıyoruz. Köklü Değişim ailesi olarak bundan önceki yıllarda Ramazan ayına bir isim verdiğimiz gibi bu sene de mübarek Ramazan ayında organize edeceğimiz programları “Ramazan Teslimiyet Zamanı” başlığı altında yürüteceğiz.

Tuğyanın tüm dünyayı sardığı, insanlığın kapitalizmin zulmü altında ezildiği, sefalet ve ahlaksızlığın gittikçe derinleştiği bir zaman diliminde “Ramazan Teslimiyet Zamanı” diyerek Müslüman kardeşlerimizi kurtuluşa yani Allah’a ve mükellef oldukları şerî hükümlere teslim olmaya çağıracağız. Kurtuluşun, köklü çözümün İslam’da olduğunu her fırsatta tıpkı Hz. Adem (a.s.)’dan Rasulullah (s.a.v.)’e kadar gelmiş geçmiş tüm Nebiler ve Rasullerin yolunu izleyerek en güzel şekilde dile getirmeye gayret edeceğiz.

Şimdiden “Ramazan Teslimiyet Zamanı” diyerek Hicri 1443 Ramazan’ınızı tebrik ederiz.

Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Mübarek Ramazan ayını karşılamaya hazırlandığımız bu günlerde kampanyamıza aynı günde oruç tutmak için İslam’ın en önemli değerlerinden biri olan hilali gözetleyerek başlıyoruz ve diyoruz ki; haydi hep birlikte oruca başlayalım. Hilafet’in yıkılışıyla paramparça olmuş ümmeti mübarek Ramazan ayında birleştirelim ve aynı gün oruç tutalım. İşte bunun için tüm Müslümanları Hicri 29 Şaban – Miladi 1 Nisan Cuma günü yaşadıkları şehirde, yüksek tepelerde, gerekirse evlerin teraslarında, balkon ve pencerelerinde Ramazan Hilalini gözetlemeye çağırıyoruz. Bu sünneti ihya etmek için Müslümanlara çağrı yapıyor ve diyoruz ki; 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i ona yakışır şekilde onu dört gözle bekleyerek karşılayalım.

Ramazan Hilalini gözetleme çalışmaları neticesinde duyurumuz bu gece saat 23.00 civarında sosyal medya hesaplarımızdan yapılacak. Hilalin görünüp görünmediğinin bilgisi için Köklü Değişim Medya web sayfasını ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Ramazan Coşkusu

“Hoş Geldin Ramazan Ya Şehri Ramazan” ifadesi dedelerimizden bize kalmış bir emanet. Değerlerimize sarılmak, İslam’a sahip çıkmak ve bu kültürün unutturulmaması, yeni nesillere taşınması bizim asli görevimiz.

Bu saikle tüm Müslümanları büyük küçük, yaşlı genç demeden evlerini Ramazan-ı Şerif’e yakışır şekilde süslemeye davet ediyoruz. Evler süslensin, şenlensin ve her yer Kur’an ayı olan Ramazan-ı Şerif’in rahmet ve bereketi ile dolsun. Mescitler, işyerleri, okullar ve her yerde İslam’ın Allah’a teslimiyet olduğunu hatırlatalım ve bu değerlere sahip çıkalım istiyoruz.

Köklü Değişim olarak biz bu ay; en kıymetli değerlerimizden olan Sıla-i Rahim ve Emri bil Maruf Nehyi anil Münker amelini, Adil Şahitlik görevini, Haya ve Takvayı, Kardeşlik ve Vahdeti, Tevekkül ve İzzeti ve en önemlisi Kur’an ayı olan Ramazan-ı Şerifte Kur’an’a Bağlılığı ele alıp bayraklaştıracağız. Allah’a ve O’nun razı olduğu Din-i İslam ve hükümlerine teslimiyeti Müslümanlara hatırlatıp sarılmalarını isteyeceğiz. Şimdiden gerçekleştireceğimiz bu kampanyanın hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Ve bizleri Nusret ve zafer ayı olan Ramazan’a kavuşturması için dua ediyoruz.

“Ramazan Teslimiyet Zamanı” kampanyası çerçevesinde yapacağımız tüm faaliyetleri Köklü Değişim Medya web adresimiz https://www.kokludegisim.net/ ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Ayrıca faaliyetlerimizi Değişim TV, You Tube kanalı ve diğer sosyal medya hesaplarından takip edip bizlere ulaşabilirsiniz.

#RamazanTeslimiyetZamanı