Yunanistan Sınırındaki Göçmenlerin Durumu
30 Mart 2020

Yunanistan Sınırındaki Göçmenlerin Durumu

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, salgın nedeniyle Yunanistan sınırında bekleyen mültecilerin durumu hakkında kamuoyuna bilgi verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de de etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle Yunanistan sınırında bekleyen yaklaşık 5 bin 800 mültecinin 9 ildeki geri gönderme merkezlerine gönderildiğini açıkladı.

Avrupa’nın taahhüt ettiği maddi yardımların gelmemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli tekrar ettiği kapıları açma tehdidi hayata geçirilmişti. Çoğunluğu Afgan ve Özbek olan göçmenler sınır kapılarına hücum etmişti. İki sınır kapısı arasında Yunan emniyet güçleri tarafından vahşi işkencelere maruz kalan göçmenlerin durumu belli oldu.

Yunanistan Sınırındaki Mültecilerin Son Durumu

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube üzerinden yaptığı canlı yayına konuk oldu ve gündeme dair soruları yanıtladı.

Cüneyt Özdemir, merak edilen "Yunanistan sınırındaki mültecilerin son durumu nedir?" sorusunu Bakan Soylu'ya yöneltti.

Soylu, bu soruya şu ifadelerle yanıtladı:

"Yunanistan sınırındaki mültecilerle ilgili geçen akşam bir karar verdik. Dün gece saat 10-11 civarında Valimiz, AFAD Başkanımız ve Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı ile bir değerlendirme yaptık. Bu bulaşıcı hastalığın oraya sirayet etmesinden de endişe ettik. Onları da ikna ettik. Onların hepsini geri gönderme merkezine aldık. Yaklaşık 5 bin 800 kişiyi 9 ildeki geri gönderme merkezine gönderdik. Bu salgın bitince yine geçebilirler"