YouTube, Köklü Değişim'i, Hesaplarını Kapatarak Engellemeye Çalışıyor
08 Temmuz 2024

YouTube, Köklü Değişim'i, Hesaplarını Kapatarak Engellemeye Çalışıyor

Köklü Değişim Medya

Sosyal medya platformu YouTube, Köklü Değişim ve Değişim TV hesaplarını yeniden kapatarak sansürcü zihniyetini sürdürmeyi sürdürüyor.

Sosyal medya platformu YouTube, daha önce Mayıs ayında işgalci “İsrail”in Gazze’deki işgal ve katliamlarını gündeme taşıdığı için yayın ihlali bahanesiyle Değişim TV ve Köklü Değişim kanallarını kapatmıştı.

Yeniden açtığımız Köklü Değişim ve Değişim TV YouTube kanalları, “YouTube topluluğunu güvende tutma ve destekleme” bahanesi ileri sürülerek dün kapatıldı.

Türkiye’de ve dünya çapında işgalci “İsrail”in katliamlarına yönelik kamuoyu gün geçtikçe güçlenmeye devam ederken, sosyal medya platformları tıpkı diktatör yönetimler gibi sistematik susturma politikaları izlemeye devam ediyor.

Duyarlı Müslümanların ve vicdan sahibi insanların dünya çapındaki tepkilerine duyarsız kalan demokratik ve baskıcı rejimlerin, korku ve yıldırma yoluyla halkı baskılamaktan başka çareleri kalmayınca bu yola başvurdukları gözlemleniyor.

Öyle ki halklar tarafından rağbet gören İslami paylaşımlar, sosyal medyada engelleme, sansür ve çeşitli karalamalar ile toplumun gündeminden uzaklaştırılmaya çalışılıyor.

YouTube yönetiminin daha önce de defalarca uygulamaya koyduğu bu kapatma işlemleri, -ki bunlar ister küresel güçler, ister yerel iktidarlar tarafından talep edilsin- muhalif görüşlerin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilen fikirlerin engellenmesi, kapitalist ideolojiye dayalı sözde batılı demokratik değerlerin ne kadar sahte olduğunu ortaya koyuyor.

Batılı değerlerin sahteliği ortaya çıkarken despotik uygulamaların yaygınlaştığı ve susturma politikalarının devreye sokulduğu bu zorlu dönemde geri adım atmayacağımızı ve doğruları kınayıcının kınamasına bakmadan her ne olursa olsun ortaya koyacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.