Yöneticiler Sessiz Kaldı “Ümmet Peygamberine Sahip Çıktı”
27 Ekim 2020

Yöneticiler Sessiz Kaldı “Ümmet Peygamberine Sahip Çıktı”

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı ifadeleri ve Peygamber Efendimize yönelik hakaret içeren karikatürleri devlet kurumlarına asmasına halkı Müslüman ülke yöneticileri sessiz kalırken, binlerce Müslüman meydanlara inerek tepki gösterdi. Peygamberimize yönelik saldırıları Filistin, Pakistan ve Bangladeş olmak üzere birçok beldede protesto edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslâm’a yönelik öfkesinin ardından, Fransa’da İslâm’a ve Müslümanlara yönelik topyekûn saldırılar başladı. Âlemlere rahmet efendimizi hiciv eden karikatürler önce okullarda gösterilmeye başlandı sonra da bazı devlet kurumlarının duvarlarına yansıtıldı. Macron açıklamasında, Peygamber Efendimize yönelik karikatürleri yayımlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti. Paris Belediyesi ise “Laiklik Haftası” düzenleyeceğini ilan etti.

Macron’un İslam karşıtı ifadelerine tepkiler çığ gibi büyüyor. Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Al-Ram kasabasında yüzlerce kişi Fransa karşıtı gösteri düzenledi. Göstericiler, Macron karşıtı sloganlar atarak, Fransa bayrağı ve Macron posterlerini ateşe verdiler. Protestocular, Fransız ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundular.

Macron, geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Karikatürlerden vazgeçmeyeceğiz" ve "İslamcıların Fransa'da geleceği asla olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron başta olmak üzere Fransız yetkililerin Peygamber Efendimizi hedef alan karikatürleri savunmaları ve İslam karşıtı açıklamalarına, halkı Müslüman ülke yöneticileri sessiz kalırken, birçok ülkede Müslümanların sert tepkisine neden oldu.

Fransa'nın Montpellier ve Toulouse kentlerinde, resmi binaların duvarlarına Fransız paçavrası Charlie Hebdo'nun Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sav) yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı. Macron açıklamasında, Hz. Muhammed'e (sav) yönelik karikatürleri yayımlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Mecron, İstanbul ve Bursa’da Protesto Edildi

İstanbul Beyazıt Meydanı'nda ve Bursa’da bir araya gelen siyasi parti, dernek ve platform üyesi gruplar, Fransa'da Hz. Muhammed'e (sav) hakaret içeren karikatürlerin devlet binalarına yansıtılması ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamalarına tepki gösterdi. Slogan atıp tekbirler getiren grup, Fransa'da yükselen İslam nefretinin hortladığını Fransa devletinin buna çanak tutmasını tepkiyle karşıladıklarını söylediler.

Pakistan ve Bangladeş’te Binlerce Müslüman Fransa’yı Protesto Etti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam karşıtı ifadelerine tepkiler çığ gibi büyüyor. Macron’un, İslam’a, Peygamberimize yönelik saldırıları Pakistan ve Bangladeş’te protesto edildi.

Fransa’ya karşı Ürdün, Katar ve Kuveyt’in boykot başlatmasının ardından pek çok ülkede Fransa karşıtı protestolar başladı. Fransız ürünlerini protesto eden Pakistan halkı, Fransa karşıtı eylemlere katıldı. “Fransa’ya ölüm” sloganları atan Pakistanlılar, Macron’u kınadı.

Pakistan’ın yanı sıra Bangladeş’te de binlerce kişi sokaklara akın ederek Fransa’yı protesto etti. Bangladeş’in Gaziour bölgesinde toplanan binlerce kişi Fransa ve Macron karşıtı sloganlar attı.

Macron Suriye'de Protesto Edildi

Cerablus ve Tel Abyad'da onlarca kişi, Macron'u protesto etmek için bir araya geldi. Protestocular, "İslam barış dini, terörizme yer yok" ve "Fransız ürünlerine boykot" yazılı Arapça dövizler taşıdı. Onlarca kişi, Macron’un posterlerini yaktı.

Tel Abyad Yerel Meclis Başkanı Vail Hamdo yaptığı açıklamada, halkın İslam'ı düşman bir din gibi gösteren Macron'u protesto etmek için toplandığını söyledi.

Hamdo, "İslam dini barışın dinidir, içinde terörizme yer yoktur. Terörün kaynağı Fransa'dır. Cezayir'de 1,5 milyon kişiyi katlettiğini unutmadık." dedi.

Hizb-ut Tahrir Türkiye’den Fransa’ya Tokat Gibi Cevap

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu, Fransa’da İslâm’a, Peygamber Efendimize ve Müslümanlara yönelik artan saldırılar nedeniyle “Fransa’da Hortlayan İslâm Düşmanlığı Batı Medeniyetinin Tükendiğinin İlanıdır” başlıklı Basın açıklaması yayımladı.

İşte o açıklama;

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslâm’a yönelik öfkesinin ardından, Fransa’da İslâm’a ve Müslümanlara yönelik topyekûn saldırılar başladı. Âlemlere rahmet efendimizi hiciv eden karikatürler önce okullarda gösterilmeye başlandı sonra da bazı devlet kurumlarının duvarlarına yansıtıldı. Paris Belediyesi ise “Laiklik Haftası” düzenleyeceğini ilan etti.

Batı, “Aydınlanma Düşüncesi” ile fikri kalkınmışlığın yanına iktisadi kalkınmayı da ekleyerek dünya halklarına sözde bir medeniyet sunmuştu. Kapitalizm, laiklik, demokrasi, insan hakları gibi söylemlerle dünya halklarına hitap edilmiş ve bazı kesimler tarafından hayranlıkla karşılanmıştı. Zaman akıp gitti ve Batı medeniyeti de eridi bitti. Artık ne söyleyebilecekleri bir söz ne de davet edecekleri bir medeniyet kalmadı! Batı medeniyetinin inşa ettiği kapitalist sistem insanlığa ihanet etti, sömürdü ve tüm ilişkileri menfaat eksenli bir hale getirdi. Dünyada en zengin 26 kişinin serveti 3,8 milyar insanın servetiyle eşit, 270 milyon insan ise açlık sebebiyle ölümün eşiğinde.

Batı medeniyetinin davet ettiği laiklik ve demokrasi, ateizmi ve ahlaksızlığı tetikledi. Nitekim bir zamanlar sapkın dini inançları gereği Haçlı Seferlerine katılan Fransız halkının şu anda %30’u ateisttir. %74’ü için ise Hristiyan inancının hiçbir değeri yoktur. Kendisini dindar olarak kabul edenlerin oranı ise sadece %12’dir. Fransa’da doğan çocukların %60’ı evlilik dışıdır. Hal böyle olunca Fransız halkı için ne ahlaki değerlerin ne de dini değerlerin hiçbir kıymeti kalmadı.

Son zamanlarda artış gösteren İslam’a yönelik saldırılar, Batı medeniyetinin son çırpınışlarıdır. Batı, kendi medeniyetinin iflasını örtmek için her fırsatta İslam’a saldırmakta ve aşağılamaktadır. Aslında bu, hiç de garip bir durum değildir. Asıl garip olan; halkı Müslüman olan yöneticilerin takındığı ezik tavırdır. Bu yöneticiler bir taraftan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a güya had bildirirken diğer taraftan bu medeniyetin iflas ettiğini, insanlığa sunacakları hiçbir şeylerinin kalmadığını gözleriyle gördükleri halde, Fransa menşeili laikliği ve demokrasiyi Müslüman halklara tatbik ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi Macron, bir doktora görünmeli ve kontrolden geçmelidir. Ancak Macron ile birlikte hala Batılı değerlere hayranlık besleyen yöneticilerinde doktora görünmeleri ve kontrolden geçmeleri gerekir. Zira bu yaptıkları samimiyetsizlik ve Müslümanlara büyük bir ihanettir! Batının iktisadi ve teknolojik üstünlüğü karşısında kendisini ezik hisseden, halkındaki gücü göremeyen, İslam’ın hayatın problemlerini en doğru şekilde çözen bir nizama sahip olduğunu fark edemeyen bu yöneticilerin bırakın İslam’a, tek bir Müslümana dahi hayrı dokunmamıştır. Onların tek derdi sömürgeci güçlerin bahşettiği koltuklarını korumaktır. Orada daha fazla oturmak, iktidar nimetlerinden daha fazla yararlanmaktır.

Kuşkusuz İslâm azizdir. Kimsenin korumasına ihtiyacı yoktur. Bilakis insanlar şirkten, zulümden ve her türlü kötülükten İslam ile korunurlar. Hâlife kalkandır! İslâm’ı kâmil manada tatbik ederek insanları İslâm ile korur! Batı medeniyetinin iflas ettiği şu zamanda insanlık, Raşid-i Hilafet’e her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Zira Raşid-i Hilâfet insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkartacak olan yegâne sistemdir. Raşid-i Hilâfet, ahlaksızlaşmış Batı’nın İslam Peygamberine yönelik hakaretlerine, olması gereken cevabı verecek tek kuvvettir. Raşid-i Hilâfet, sömürgeci devletler ve şirketler tarafından sömürülen tüm insanlığın kurtarıcısıdır.

لِمِثْلِ هٰذَا فَلْيَعْمَلِ الْعَامِلُونَ “Çalışanlar işte bunun için çalışsınlar.” [Saffat 61]