Yargı Zulmü: Mahkeme İnsani Yardımı Terörizmin Finansmanı Kabul Etti!
10 Haziran 2021

Yargı Zulmü: Mahkeme İnsani Yardımı Terörizmin Finansmanı Kabul Etti!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Türkiye’de yargı zulmüne bir yenisi daha eklendi. Sosyal medyadaki yardım çağrısına insani olarak katkıda bulunan 13 kişiyi mahkeme “terörizmi finanse etmek” suçunu isnad edip, ceza yağdırdı.

Sosyal medyadaki bir yardım çağrısına İstanbul, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Samsun, Ankara ve Konya'dan icabet eden 13 kişi, verilen hesaba para yatırdıkları için terörü finanse etmek suçlamasıyla ceza aldı.

İnsani yardım için aralarında diş hekimi, öğrenci, öğretmen ve esnafın da bulunduğu kişilere, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonrası Şanlıurfa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 1 yıllık yargılamanın ardından "terörizmin finansmanı" suçu ileri sürülerek 5 yıl hapis cezası verildi.

Davanın avukatı Mustafa Kocamanbaş, süreci şöyle aktardı:

“Suriye’deki savaşta zor durumda yaşamını idame ettirmeye çalışan insanlara yardım toplayan kişilerin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile başladı. Bu kişiler topladıkları paraları buradaki yetim ve mağdur durumdaki insanlara dağıtacağını taahhüt etti. Yapılan yardımların delillerini de size göndereceğiz deniliyor.

Dosyada yargılanan kişiler ise bu hesaplara cüzi yardımlarda bulunuyor. Para yatırılan hesabın ise DEAŞ ile bağlantısı olduğuna dair emniyetin tespiti oluyor. Bunun üzerine emniyet bu hesaba para yatıran herkesi tek tek gözaltına alıyor.

Fakat bu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığına dair video kayıtları ve resimler yardım sahiplerine gönderiliyor. Aslında her şey delilli ispatlı olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ortaya koyuyor.

Yardım sistemi ise tamamen legal bir şekilde yürütülmüş. Yardımseverler bağışlarını Ziraat Bankası’ndaki bir hesaba yatırıyor. Ziraat Bankası’ndaki hesabın sahibi ise bu yardımları Suriye’deki akrabasına göndererek şu aileye, şu yetime dağıt diyor. Yapılan iş tamamen yasal kanunlara göre…

Fakat mahkeme delili olmamasına rağmen bu yardım organizasyonunu, terörizmi finanse etmek ile ilişkilendirip, ceza veriyor. Oysa emniyetin raporunda terörizmin finanse edildiğine dair bir tespit yok. Ama mahkeme siz terörizmi finanse ediyorsunuz dedi ve tüm yardımseverlere ceza yağdırdı.”

Sosyal medyada yargının zulmüne dikkat çekmek için yapılan çalışmalarda karara tepki gösterildi. Daha önce de delil olamamasına ve tamamen insani saikle yardım toplayan derneklere ve kuruluşlara bu tip suçlamalar yöneltilmiş ve beraat ile sonuçlanmıştı.

Emniyet raporlarının aksini söylemesine rağmen, Müslümanları birbirine yardım etme konusunda engellemek, sindirmek için delil olmadan yargı kararları ile zulüm sürdürülüyor.