Yargı, Hayati Sedef’e Yönelik Zulmü Bir Ay Daha Uzattı
11 Mart 2023

Yargı, Hayati Sedef’e Yönelik Zulmü Bir Ay Daha Uzattı

Köklü Değişim Medya

Baraj patladı diyen Babala TV'nin yöneticisi Oğuzhan Uğur ve "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş” yalanını ortaya atan Prof. Dr. Ahmet Ercan jet hızıyla serbest bırakılırken, 3 bina yıkıldı diyen Hayati Sedef, 12 Şubat’tan beri tutuklu ve dün yargı, aldığı kararla zulmü bir ay daha uzattı.

Deprem bölgesindeki provokasyon ve oluşabilecek infialleri önlemek için hükümet sosyal medyayı denetlemeye ve kontrol altında tutmaya çalışırken, bu uygulamada da çifte standart ve adaletsizlik yapılırken, yargı da zulmü uzatarak katmerleştiriyor.

Koeklue_Degisim_Hayati_Sedef_d95adc1402_c69fc1a461.jpg

Bilindiği üzere Şanlıurfa’da 3 bina daha yıkıldı” şeklinde paylaşımda bulunan Hayati Sedef, 12 Şubat’ta gözaltına alınıp, ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

25 gündür tutuklu olan aktivist Hayati Sedef, dün mahkemeye bile çıkarılmadan, 1 ay erteleme kararı aldı.

Mahmut Kar: “Keyfî Şekilde Bir Müslüman Hapiste Tutuluyor”

Dün mahkemenin bir ay ertelenmesi sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, şunları söyleyerek karar tepki gösterdi:

“Hiçbir gerekçe yok, keyfî şekilde bir Müslüman hapiste tutuluyor. Hayati Sedef derhal serbest bırakılmalı. Deprem bölgesindeki ailesi ve çocuklarını da mı düşünmüyorsunuz?”

Buna karşın önce Hatay’da binlerce insana korku dolu anlar yaşatan ve arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğratan Babala TV’nin yöneticisi Oğuzhan Uğur, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Koeklue_Degisim_Babala_TV_Provokasyonu_fdc12652d7_f92fe2f489.jpg

Ardından Sosyal medya paylaşımındaki iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla jet hızıyla serbest bırakıldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik sosyal medyadan yaptığı, "İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş" şeklindeki paylaşımı dolayısıyla, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik"ten Elazığ'da gözaltına alınan Ercan, Malatya'ya getirildi. Emniyet'teki işlemlerinden sonra adliyeye çıkarılan Ercan, savcılık sorgusunun ardından, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan sevk edildiği nöbetçi hâkimlikçe yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Koeklue_Degisim_Ahmet_Ercan_Kadinlara_Tecavuez_Edildi_79324fa677.jfif

Alenen dezenformasyon yapan ve medya yoluyla milyonlarca kişiyi yönlendirebilen kişiler ilk mahkemede serbest bırakılırken, Twitter’da 3 bin 844 takipçisi bulunan Hayati Sedef’in sosyal medyadan gördüğü bir bilgiyi paylaşması suç olarak kabul edilip, tutuklanması sosyal medyada çifte standart ve adaletsizlik olarak nitelendiriliyor ve tepki gösteriliyor.