Tam Kapanma: Vatandaş Değil, Turist Olmak Avantajlı!
02 Mayıs 2021

Tam Kapanma: Vatandaş Değil, Turist Olmak Avantajlı!

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Turizm gelirleri için turistlere uygulanan tedbirler gevşetiliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında yurtdışından gelecek turistler için istenen PCR testi zorunluğunun 15 Mayıs'tan itibaren 15 ülke için kaldırıldığı duyuruldu. Vatandaş Ramazan'da uygulanan tam kapanma ile evlere hapsedilip, toplu iftar ve sahurlar yasaklanırken, küçük esnaf kan ağlarken, turistler hükümetin sunduğu avantajlardan faydalanıyor.

Kısa süre önce ziyaret ettiği Antalya’da vaka sayılarını değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antalya'da vaka sayısının son haftada yüzde 35 düştüğünü duyurmuştu. Turizm sezonu açılırken Antalya’dan yapılan bu açıklama manidar bulunmuştu.

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni kısıtlama kararlarının turistleri kapsamayacağını açıklarken "Bu süreçte turistleri hiçbir zaman kapsamadı. Müze ve ören yerlerimiz onlar için açık olacak. Türkiye’de turist olmak avantajlı oluyor" demişti.

Bugün de turizm gelirlerinin önündeki tüm engeller kaldırmak için yeni bir açılım daha yapıldı.

Türk Hava Yolları (THY), Kovid-19 tedbirleri kapsamında Türkiye'ye girişlerde uygulanan PCR testinin 15 Mayıs'tan itibaren İngiltere, Çin, İsrail, Japonya, Ukrayna, Güney Kore ve Tayland'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerden gelen yolculardan talep edilmeyeceğini duyurdu.

THY'nin internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan kurallar kapsamında, Türkiye'ye gerçekleştirilecek seyahatler için bazı kuralların uygulandığı hatırlatıldı.

Bu kurallarından birinin de PCR testi zorunluluğu olduğu belirtilen açıklamada, "30 Aralık 2020 itibariyle, Türkiye'ye gelen 6 yaş ve üzeri yolcuların (denizci, transit yolcu hariç) planlanan kalkış saatinden önceki 72 saat içerisinde numune vererek alacakları negatif PCR test (nükleik asit testi olmalıdır) belgelerini uçuştan önce ibraz etmeleri gerekmektedir. 15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya'dan Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye'ye girişlerinde PCR testi talep edilmeyecektir." bilgisi paylaşıldı.