
Süleyman Soylu’dan Darbe Açıklaması
Köklü Değişim Medya
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazete yazarlarının dillendirdiği “yeni darbe” gündemiyle ilgili açıklamada bulundu. ABD'li düşünce kuruluşu RAND Coporation'ın yayınladığı rapor sonrası ikitidara yakın medya kuruluşları ve yazarları darbe söylentisini dillendirirken, cevabı da bizzat hükümet vermiş oldu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Darbe tehlikesi var mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Halep oradaysa arşın burada. Türkiye’de darbe yapabilecek ne kimse var, ne de bir kurum var. Birtakım mahfiller tahrik ediyor, tahrik etmeye çalışıyor. Tahrik yapan da eden de çalışan da tahrike gelen de 15 Temmuz’da darbecilerin karşı karşıya kaldığı süreci rahmet okurlar.
Darbeyi aklından bile geçirenler, 15 Temmuz’u rahmetle okur. Darbeye karşı güçlü bir şekilde bilendik. Bu kez darbeye teşebbüs edenleri kimse kurtaramaz."
Soylu, Türkiye’de hiçbir kurumun vesayet talebi olmadığını dile getirirken, “Vesayet mirasçısı da yok. Kendi dönemlerinde Türkiye’yi vesayete bulaştırmış kişiler acaba yeniden olur mu diye bir alışkanlık, arayış içindeler” ifadesini kullandı.
ABD’li düşünce kuruluşu RAND şirketinin hazırladığı rapor sonrası iktidara yakın medya kuruluşları Yeni Şafak, Sabah ve Akit gazetelerindeki yazarlar “yeni bir darbe olabileceğine” dair köşe yazıları yazmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan bu söylentilere “Elinde neyi var neyi yok herkes meydanlara dökülür. "Bunlar özellikle 15 Temmuz'da zaten gerekli cevabı aldılar. Ve milletimiz de bu konularda artık çok ciddi bir deneyimi şu anda kazanmış durumda" diyerek tepki göstermişti.
Benzer Haberler

Trump’tan Müzakere Heyetine "İran" Talimatı: "Acele Etmeyin, Ablukayı Sürdürün!"

Trump'tan, Son Önerinin Ardından Tehdit: “İran'dan 'Geriye Bir Şey Kalmayacak”

Hizb-ut Tahrir’den Lübnan Analizi: "Müzakere Masasındaki İhanet ve Teslimiyet Şartları"

ABD İle İran Arasında Çatışma Sonrası Trump: “Ateşkes Yürürlükte”

Mutlak Butlan Sonrası CHP’de Neler Oluyor?

Laik Sistem ile Dindar Nesil Yetişmez

Asıl Mutlak Butlan, İslam’ı Yok Sayan Laik Düzendir

Osmanlıya Düşman İşgalci ‘İsrail’den Mustafa Kemal’e Övgü

Bağdat, Trump’ın Silahsızlanma Direktifi İçin Harekete Geçti

Asıl Mutlak Butlan, İslam’ı Yok Sayan Laik Düzendir




