
Savcıyı Uyardığı İçin Gözaltına Alındı
Köklü Değişim Medya
AK Parti'nin 'yargı reformu' gündemi meşgul ederken, Ünye'de bir yargı mensubunun kibar bir üslupla kendisini uyaran vatandaşı gözaltına aldırması kamuoyunda tepki topladı.
Ordu'nun Ünye ilçesinde yanlış yere park edilen bir otomobilin camına, "Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize" şeklinde not bırakan Süleyman Uysal gözaltına alındı. Aracına not bırakılan kişinin, ilçede görevli cumhuriyet savcısı olduğu öğrenildi.
Karar’ın naklettiğine göre, 46 yaşındaki Süleyman Uysal, bu notu bıraktıktan sonra evine gitti. Bir süre sonra Uysal'ın kapısını çalan polisler, gözaltına alarak karakola götürdü. Emniyete götürülme nedeninin o not olduğu ve Uysal'a buna ilişkin sorular sorulduğu öğrenildi.
Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bugün yapılan açıklamada, kişinin araca not bıraktığı için değil, 'sileceklere zarar verdiği' iddiasıyla gözaltına alındığı iddia edildi.
SİLECEKLERE ZARAR VERMİŞ (!)
Başsavcılığın açıklaması şöyle:
"Bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında 'arabaya uyarı notu yazan kişi şu an cezaevinde. Niye not yazılan araç yüksek mevki olunca', şeklinde paylaşım ve haberlerin yapıldığı görülmekle olaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla bu basın açıklamasının yapılması uygun görülmüştür.
30/01/2021 günü Ünye Adliyesi'nde görev yapan bir Cumhuriyet Savcısının ikamet ettiği sitenin kapalı otoparkında bulunan aracın cam sileceklerine zarar verildiği ve ayrıca bir not bırakıldığı yönündeki şikayeti üzerine günün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından olayın araştırılması ve şüphelinin tespitine yönelik kolluğa talimat verildiği, yapılan araştırmada şüpheli S.U.'nun tespit edilmesi üzerine gerekli tahkikat işlemlerinin yapılabilmesi, ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğü, ifade ve tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı ile serbest bırakıldığı, şahsın sadece not kağıdı yazdığından bahisle tutuklanmasının veya cezaevine gönderilmesinin söz konusu olmadığı, mala zarar verme suçuna yönelik soruşturma dosyasının bu şekilde derdest olduğu ve soruşturma işlemlerinin usul ve yasa kuralları çerçevesinde hassasiyetle yürütüleceği hususu, Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."
Aracını hatalı yere park eden savcının, nazik bir dille kendisini uyaran vatandaşı gözaltına aldırmasının ardından AK Parti'nin bir süredir gündemden düşürmediği 'yargı reformu' akıllara geldi.
Benzer Haberler

Almanya’dan Sonra Fransa'da da Gönüllü Askerlik Başlıyor

Mısır'da Büyük Hukuksuzluk: Topkan Ailesi'nden 3 Gündür Haber Alınamıyor!

Köklü Değişim Gençlik Kolları Mısır Konsolosluğu Önünde: “Sınırları Açın! Orduları Harekete Geçirin!”

Gazze’deki İnsanlık Dramına Karşı “Ordular Aksa’ya!” Çağrısıyla Meydanlar Doldu

Hicri 1447 Ramazan Hilalini Gözetliyoruz

Ramazan Hilali Görüldü: Çarşamba Ramazan’ın İlk Günü

Cübbeli Ahmed, Selefi Provokasyonu İle Ekranlarda

Ankara’da 4 İslami Dernek Mühürlendi




