Rusya ve Esed’den ‘Cerablus ve El Bab’a Füze Saldırısı!
06 Mart 2021

Rusya ve Esed’den ‘Cerablus ve El Bab’a Füze Saldırısı!

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

Türkiye destekli muhaliflerin kontrol ettiği Cerablus ve El Bab bölgeleri Esed rejimi ve Rus balistik füzelerinin hedefi oldu.

Saldırıların olduğu bölgelerde, petrol rafineleri yer alırken, çok sayıda tankerin yanması sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ve El Bab ilçelerine çifte saldırı düzenlendi. Halep’in doğusundaki Cerablus ilçesinde bulunan Hamiran kasabasına yapılan füze saldırısında 1 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

Yetkililer, bombardımanın yol açtığı yangını söndürme çalışmalarının devam ettiğini ve yaralıların sahra hastanelerine götürüldüğünü açıkladı. Yetkililer tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, Hamiran'daki petrol tesislerinin hedef alındığı belirtilerek, “Onlarca tanker yanıyor. Söz konusu petrol tesislerinde çok sayıda kişi çalışıyor. Büyük hasar meydana geldi” ifadeleri kullanıldı.

Akşam saatlerinde ilk vurulan nokta Cerablus'a bağlı Humran'da petrol tankerlerinin bulunduğu alan oldu. Güvenlik kaynakları, Humran'ı Akdeniz'den atılan balistik füzelerin vurduğu bilgisini aktardı.

İkinci saldırının yaşandığı El Bab kuzeyi Tarhin bölgesi ise Esed kontrolündeki Şeale ve Kuveyris askeri üslerinden ateşlenen füzelerle vuruldu.

El Bab-Tarhin aksına atılan 3 füzenin Toschka tipi Rus füzeleri olduğu bildirildi.

Düzenlenen füze saldırıları nedeniyle ortaya çıkan olağanüstü patlama ve yükselen alev topu korkunç görüntü oluşturdu.

Bölgeye onlarca itfaiye aracı sevk edilirken 40'tan fazla aracın yandığı ve söndürme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Tarhin bölgesinde hedef alınan yerin petrol rafinerisi olduğunu ve olay mahallinde yanarak can verenlerin olduğu belirtildi. Saldırı da ilk belirlemelere göre en az 5 kişi öldü.

Yaralılar ise, Gandura, Çobanbey, Cerablus ve El Bab hastanelerine sevk edilirken, hastaneye 22 yaralının getirildiği bilgisi verildi.