Rusya: ‘Türkiye’yle Suriye’deki Hedeflere Nokta Atışı Operasyonlar Düzenliyoruz’
31 Temmuz 2019

Rusya: ‘Türkiye’yle Suriye’deki Hedeflere Nokta Atışı Operasyonlar Düzenliyoruz’

Ajanslar-Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, Rusya ve Türkiye’nin Suriye’deki militanların ateş güçlerini yok etmek adına nokta atışı operasyonlar düzenlediklerini söyledi.

Rus Genelkurmay yetkilisi Rudskoy, “Türk meslektaşlarımızın yardımıyla “teröristlerin” ateş güçlerinin, askeri araçlarının, silahlarının ve teçhizat depolarının yerlerini belirlemek ve bunlara nokta atışı operasyonlar düzenlemek adına tedbirler almaktayız” dedi.

Rus Genelkurmay yetkilisi, sözgelimi Hama’nın kuzeyindeki bir köye roket saldırısı düzenlemeye hazırlanan militanlara, alınan istihbarat üzerine operasyon düzenlendiğini belirtti ve ekledi: “Bu tip hedefler izleniyor ve her şeyden önce yok ediliyor. Hava saldırıları düzenlenmesine ilişkin Türk tarafını zamanında bilgilendiriyoruz.”

Rudskoy ayrıca, Suriye’deki muhaliflerin elinde bulunan yabancı silahların sayısının arttığını gözlemlediklerini belirtti. Bu silahların içerisinde roketatar sistemleri bulunduğunu da ekledi.

Rusya'nın Esed rejimine karşı savaşan muhalifleri, sözde “terörist” olarak nitelemesine sebep olarak, ABD ile birlikte bölgede çocuk, kadın sivil demeden katliam üstüne katliam yaptıkları halde gerçek teröristin kendileri olduğu gerçeğini örtmeye yönelik bir söylem geliştirdiği belirtiliyor.