Pompeo Yunanistan’da Protesto Edildi ABD Bayrağı Yakıldı
29 Eylül 2020

Pompeo Yunanistan’da Protesto Edildi ABD Bayrağı Yakıldı

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Yunanistan'ı ziyareti, başkent Atina ile Selanik ve Girit'te protesto edildi, ABD bayrağı yakıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Yunanistan'ı ziyaret ederek resmi temaslarda bulundu. Pompeo'nun ziyareti ülkede tepkiyle karşılanırken başkent Atina ile Selanik ve Girit'te protesto gösterileri düzenlendi.

ABD'nin Selanik Konsolosluğu yakınında toplanan bir grup, Pomepo'nun Selanik'i ziyaretine tepki amacıyla "Savaş bakanı Pompeo evine git" şeklinde slogan atarak ABD bayrağını yaktı.

Diğer yandan başkent Atina'da da ABD karşıtı gruplar toplanarak ABD Büyükelçiliğine yürümek istedi. Polisle çatışan göstericiler, göz yaşartıcı gazla dağıtıldı.

Selanik'teki temaslarının ardından Girit'e geçen Pompeo, Ada'nın Heraklion kentinde de ABD karşıtı gruplarca protesto edildi.

Ortak Bilim ve Teknoloji Anlaşması İmzalandı

ABD ve Yunanistan arasında Ortak Bilim ve Teknoloji Anlaşması imzalandığı belirtilen açıklamada, iki ülkenin ABD, Yunanistan, “İsrail” ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (3+1) arasında yapılan ortaklık neticesinde bölgesel iş birliğinin artırılması kararı aldığı bildirildi.

Bununla birlikte, 2019'da imzalanan ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması'nın genişletilerek stratejik savunma ve güvenlik iş birliğini geliştirme kararının alındığı kaydedilirken, terörle mücadele, sınır güvenliği, organize suç örgütleri ve vize suçları gibi konularda da daha yakından çalışılacağı belirtildi.