Patates İzdihamına Valilikten Açıklama Geldi
19 Nisan 2021

Patates İzdihamına Valilikten Açıklama Geldi

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Şanlıurfa Valiliği, yoksul ailelere patates dağıtımı sırasında oluşan izdiham görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması ve ardından oluşan tepkiler üzerine açıklamada bulundu.

Daha önce patates dağıtımı sırasında yardım alan halkı rencide edici bir şekilde objektiflere poz verip, resmini medyada paylaşarak tepkilere neden olan Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan'ın ardından İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek'in de patates dağıtım töreni düzenleyip, patates kamyonunun önünde yaptığı konuşmanın görüntülerini paylaşması ile gündeme gelen patates yardımı, bu sefer de dağıtım sırasında oluşan izdiham ile gündemde.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere direk çiftçiden alınan patatesler Urfa'nın Eyyubiye ilçesinde bir kamyondan dağıtıma hazırlanırlen izdiham oluşmuştu.

Sosyal medyada eleştirilen görüntülerin ardından Şanlıurfa Valiliği açıklamada bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlçemize şimdiye kadar gelen yüzlerce ton ürün, 12 bin aileye evlerinde teslim edilerek sorunsuz bir şekilde dağıtılmıştır. Olay günü de vakfımız personelince teslim alınan dört tır malzemenin üçü yine problemsiz bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilmiş, kalan son tırdaki malzeme de kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir