
Pakistan-Afganistan Sınırında ABD Araçları Yakıldı
Köklü Değişim Medya
ABD'nin Afganistan'dan çektiği askeri araçları taşıyan konvoy Pakistan sınırında saldırıya uğradı.
Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Afganistan'dan çekilen ABD askeri araçlarını taşıyan lojistik konvoyu, sınır hattının Pakistan tarafında, Hayber bölgesindeki Bara ilçesinde saldırıya uğradı.
Mepa News’de yer alan habere göre, askeri araçları taşıyan bir treyleri çapraz ateşe alan saldırganların, daha sonra yoldan çıkan treyler üzerindeki 4 zırhlı aracı benzin döküp ateşe verdiği aktarıldı.
Saldırıda diğer iki nakliye aracı da zarar gördü.
Saldırıyı kimin düzenlediği bilinmiyor. Hayber bölgesi, ABD'nin Afganistan'a yönelik ikmal hatlarının geçtiği birkaç bölgeden biri. ABD son dönemde Afganistan'dan çektiği askeri güçlerini Hayber bölgesi üzerinden Pakistan'a, buradan Karaçi Limanı'na naklederek bölgeden çekiyordu.
ABD ve NATO konvoyları, 2001 yılında savaşın başlamasından bu yana Afganistan-Pakistan sınır hattında sıklıkla saldırılara uğradı.
Bu saldırılarda ABD ve NATO şimdiye kadar ağır kayıplar yaşadı.
Söz konusu saldırılar ABD'nin bölgeye yönelik ikmallerini azaltmasıyla düşüş gösterdi. Bunun yanı sıra, ABD ile Pakistan'ın bölgedeki Pakistan Talibanı gruplarına yönelik Zarb-i Azb operasyonu sonrası, uzun süredir benzeri bir saldırı yaşanmamıştı.
Benzer Haberler

İslami Camiaya NATO Operasyonları Sürüyor

Gelecek Partisi’nden Köklü Değişim’e Ziyaret

“Hamas’tan Şartlı Silah Bırakma Mesajı”

Türkiye, ABD’nin İstemediği S-400’leri Satıyor

Siyasi Analiz: "ABD'nin, Darfur'u Sudan'dan Koparma Planı"

YAŞ Kararları Açıklandı: General Sayısı 334’e Yükseldi

Gazze’de Kan Akarken, Garantörlerden “Şiddetli Kınama”

Kim Yalan Söylüyor?: ABD’nin Ardından İran’dan Sert Tehdit



