Marmaris’te Dün Başlayan Orman Yangını Sürüyor
22 Haziran 2022

Marmaris’te Dün Başlayan Orman Yangını Sürüyor

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün akşam saatlerinde Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangını müdahalelere rağmen sürüyor. Yangın nedeniyle bölgeye yakın evler tahliye edildi.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Orman Genel Müdürlüğü, havanın aydınlanmasıyla birlikte 20 helikopter ve 14 uçaklık hava gücüyle Marmaris'teki yangına müdahaleye başladı.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi Açıklama Yaptı

Helikopterle gece karanlığında da olsa bütün sahayı izleme fırsatı bulduklarını belirten Kirişci, "Yukarıdan baktığımızda bizi çok da endişelendirecek bir manzara yoktu ama şu anda bulunduğumuz mevki tabii ki birazcık kritik" yorumunda bulundu.

Alevlerin tehdit ettiği yerleşim bölgeleri ile ilgili önlemlerin alındığını söyleyen Kirişci, "Elbette yerleşim yerlerini de dikkate alarak daha dikkatli daha tedbirli olmamız gerekiyor. Şu anda arada 3,5-4 kilometrelik mesafe var yerleşim yerlerine. Yangının başladığı andan itibaren kontrol altına almaya yönelik yol açma çalışmaları da orman ekiplerimiz tarafından yürütülüyor" açıklamasında bulundu.

Soylu: “Sabotaj Mı, Yoksa Doğal Neden mi Bunlar Değerlendiriyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak, "Hem emniyetimizle hem de jandarmayla Sayın Bakanımız geldikten sonra değerlendirme yaptık. Hem ormandaki arkadaşlarımız hem jandarma ve emniyetteki arkadaşlarımız değerlendirmelerini yapıyorlar. Sabotaj mı, yoksa doğal neden mi bunlar değerlendiriyor" detayını paylaştı.

Marmaris Belediye Başkanı Oktay: “Yetkililerin Bu Çağrımızı Bir An Önce Duymasını Bekliyoruz”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay gece, havadan müdahalenin durdurulmasına tepki göstermişti. Gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi gerektiğini ifade etmişti.

Oktay sosyal medya hesabında şu açıklamayı yapmıştı.

“Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu anda yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz.”