Mahmut Kar: “Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Statüsünü İslâm Belirledi!”
19 Mayıs 2021

Mahmut Kar: “Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Statüsünü İslâm Belirledi!”

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu’nun 18 Mayıs 2021 Salı günü gerçekleştirdiği Haftalık Gündem Değerlendirme Toplantısı’nda Yahudi Varlığı “İsrail”in Kudüs ve Gazze’de yaptığı katliamlar, pandemi ile mücadelede iktidarın samimiyeti ve devlet-mafya ilişki ağının dünü bugünü ele alındı.

Gündem Değerlendirme Toplantısında konuşan Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR, işgalci Yahudi varlığının katliamlarını değerlendirdi ve Netanyahu’nun kendi siyasi geleceği için Kudüs’ü ateşe atmakta bir beis görmediğini söyledi. Netanyahu’nun bu saldırıları devam ettirmesinin sebebini ise “İsrail” karşısında ona haddini bildirecek adam gibi bir liderin olmaması olarak açıkladı. Mahmut KAR, "işgalci “İsrail” karşısında 57 İslâm ülkesinin liderleri tek bir halife etmiyor.” dedi.

Kar Kudüs ve Gazze’de yaşananlara karşı Türkiye ve diğer İslâm beldelerinde halkların gerekli tepkiyi ziyadesiyle verdiklerini, Kudüs’e sahip çıkmak için meydanları doldurduklarını ve sınırlara yürüdüklerini söyleyip bu konuda sadece kınama açıklamaları ve diplomasi trafiği ile övünen Türkiye iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Kudüs 3 dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilsin, günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol budur." açıklamasını eleştirdi ve şu soruları sordu: “Sayın Erdoğan neredesiniz? Mescid-i Aksa ateş altındayken siz neredesiniz? 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' diye hamaset yapan siz değil miydiniz? 'Kudüs İslâm’ındır' diyen siz değil miydiniz? Şimdi ne oldu da 'Kudüs üç dinin kutsalıdır' diyorsunuz. Ne oldu da 'Kudüs’ü üç dinin temsilcileri birlikte yönetsin' diyorsunuz? Kudüs sizin kendi mülkünüz mü ki onu başkalarıyla paylaşıyorsunuz? Hangi hakla Müslümanların ilk kıblesini satılığa çıkarıyorsunuz? Hangi hakla Allah’ın korunmasını Müslümanlara farz kıldığı Mübarek İsra ve Miraç topraklarını İslâm düşmanlarıyla paylaşıyorsunuz? 'Mehmetçik Aksa’ya' diyen Müslümanlara böyle mi cevap veriyorsunuz? Seçim dönemlerinde; 'biz kazanırsak Kudüs kazanır, Suriye kazanır, ümmet kazanır' diyordunuz. Şimdi ne oldu? Kendiniz Türkiye’de koalisyona razı değilsiniz ama Müslümanlara Kudüs’te Haçlılar ve Yahudiler ile koalisyon teklifi yapıyorsunuz!”

Kudüs’ün üç dinin kutsalı olmadığını, Allah katında tek dinin İslâm olduğunu ve Kudüs’ün kıyamete kadar İslâm’a ait kalacağını ifade eden Mahmut KAR, şu sözler ile konuşmasını tamamladı: “Kudüs’ün işgal altında olması, gaspçı Yahudilerin orada bir varlık oluşturması Kudüs’ün statüsünü asla değiştirmez. Kudüs’ü işgal eden Yahudilerin ve Kudüs’ü onlara peşkeş çeken hain yönetimlerin ömrü çok yakında doluyor. Zira Karanlığın en koyu olduğu an, sabaha en yakın olan zamandır.”

Mahmut Kar Gündem Değerlendirme Toplantısında ayrıca pandemi ile mücadelede iktidarın samimiyetsizliğini sorguladı ve devlet-mafya ilişkilerinin konuşulduğu son dönemdeki gündemi ele aldı. Toplantının tüm metnine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.hizb-turkiye.com/haftalik-gundem-degerlendirme_hk10.htm

___

#OrdularAksaya