Köklü Değişim Medya
Köklü Değişim Medya tarafından "Kudüs-Medine-Kur’an/Kutsallarını Koru Müslüman" başlıklı Türkiye’nin 13 ayrı şehrinde düzenlenmesi planlanan basın açıklamaları, Hatay ve Gaziantep illerinde emniyet güçlerinin engellemesiyle karşılaştı.
11 Mayıs 2018 Cuma günü Cuma namazı sonrasında planlanan basın açıklamalarının ilk ayağı Ankara – Hacıbayram Camii’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Fakat mezkûr illerde emniyet güçlerinin izin vermemesi sonucu basın açıklamaları gerçekleştirilemedi.
Müslümanların kutsallarına saldırıların artarak devam ettiği bir süreçte başkent Ankara’da gerçekleştirilmesinde herhangi bir sakınca görülmemesine ve gerekli izinlerin valilikçe verilmesine rağmen, başka şehirlerde keyfi birtakım uygulamalarla basın açıklamalarımız engellenmiştir. İlgili mülki idarelerce verilen bu engelleme kararları maalesef Müslüman Türkiye halkının değerlerini koruma hassasiyetlerine tezat teşkil etmektedir.
Sanılmasın ki yapılan bu engellemelerle değerlerine sevdalı Müslümanlar geri adım atacak ve kutsallarını korumaktan, korunmasını talep etmekten geri duracaklardır.
Köklü Değişim Medya olarak; İslâm’ın kutsallarının korunma yollarının işaret edildiği ve sömürgeci kâfirlerin tel’in edileceği basın açıklamalarının engellenmesinin haklı hiçbir gerekçesinin olmadığını düşünüyor ve alınan engelleme kararlarını kınadığımızı ifade ediyoruz.