Konya’daki 5.1 Büyüklüğündeki Depremde Can Kaybı Yok
09 Kasım 2021

Konya’daki 5.1 Büyüklüğündeki Depremde Can Kaybı Yok

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Dün gece merkez üssü Konya Meram olan 5.1 büyüklüğündeki depremde can kaybı olmadığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre saat 20.43'te merkez üssü Konya'nın Meram ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 10.61 kilometre derinlikteki deprem Konya ve ilçelerinin yanı sıra Ankara, Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Aksaray ve Karaman'dan da hissedildi.

AFAD'dan Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen depremle ilgili yapılan açıklamada "Konya, Meram'da meydana gelen deprem sonrası 3 metruk binada hasar olduğu bilgisi alınmış olup ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" detayı paylaşıldı.

Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da depremle ilgili olumsuz ihbarın olmadığını belirterek, "Konya'nın Meram ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerekli incelemeler için İl Müdürlüğü ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Gelişmeleri takip ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun" dileğinde bulundu.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da depremin ardından olumsuzluğun yaşanmadığını, bölgede ekiplerin arama tarama faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.