KÖKLÜ DEĞİŞİM, ŞANLIURFA KİTAP FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
16 Kasım 2021

KÖKLÜ DEĞİŞİM, ŞANLIURFA KİTAP FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

4. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı’nda yerini alan Köklü Değişim Yayıncılık, ziyeretçilerin yoğun ilgisine mazhar oldu. Şanlıurfalılar, Köklü Değişim Yayıncılık neşriyatlarının yanı sıra Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR ve Köklü Değişim yazarlarından Musa BAYOĞLU’nun paneline yoğun ilgi gösterdi.

5-14 Kasım 2021 tarihlerinde Şanlıurfa'da 4. sü gerçekleştirilen kitap fuarına bir çok yayınevi, yazar ve akademisyen katıldı. Son 2 yıldır pandemi dolayısıyla gerçekleştirilemeyen fuar, yoğun ilgi gördü. Özellikle haftasonu aileleriyle gelen misafirler gerek yayınevi yazarlarıyla söyleşi programlarında, gerekse imza günleri vesilesiyle buluşmalar gerçekleştirdi.

Bu yıl Köklü Değişim Yayıncılık, yoğun geçen fuarın katılımcı yayınevleri arasında yer aldı. Araştırmacı Yazar Musa Bayoğlu, Şanlıurfa'ya Fuar dolayısıyla iştirak etti. Köklü Değişim Şanlıurfa Temsilciliği'nde 6 Kasım Cumartesi Akşamı Yazar Musa Bayoğlu'nun katılımıyla "Kapitalistlerin Ekonomik Saldırıları ve Çözüm Yolu'' konulu panel gerçekleştirildi.

Panel, genç hatip Musa ÇİFTÇİ’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Said DOĞAN ''Mekkeli Müminlerin vasıfları'' konulu kısa bir sunum yaptı.

Daha sonra söz alan Musa BAYOĞLU panel konusu çerçevesinde kapitalist dünyanın içine düştüğü çıkmazın, İslam ümmetine bunca varlık içinde yokluk ve yoksunluklar içinde bıraktığını ve çıkış yolunun ise Müslümanların yeniden İslami İktisat Nizamı'nın tatbik etmekte olduğunu dile getirdi.

Pandemi dolayısıyla dünyayı küresel ekonomik girdi kaynağı olarak gören Batı’nın, kaynak olarak İslam beldelerinin yerel kaynaklarını gördüğünü, bununla hayatta kalmaya çalıştığını belirten Bayoğlu, çözümün ise “Batı’ya akan yerel kaynaklarımızın musluğunu keserek yeniden refah ve huzurun kaynağı olan İslami Ekonomik Sistemine işlerlik kazandırılması gerektiğini” vurguladı. Panele yoğun bir teveccühün olduğu görüldü.

Musa Bayoğlu'nun katılımıyla "Hayatı Allah'a Adamak" konulu panel, fuar alanındaki konferans salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Panelde Bayoğlu, son günlerde Türkiye'de artan yoksulluk ve ekonomik buhranın, toplumun psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini, Müslüman Türkiye halkının yeniden imani bir atmosferi solumasının gerekliliğine dikkat çekti. Konu çerçevesinde Kuran'ın toplumsal değişimin kaynağı olduğunu ve toplumun huzur ve refahının ana kaynaklarımıza dönüş ile mümkün olacağını da ifade etti.

Panelde Bayoğlu ayrıca; Allah'a adanmanın önemini ve adanan nesillerin Allah'ın yardımıyla dünya ve ahirette kazandığını, bugün genelde insanlığın ve özelde Müslümanların Allah'a adanmada gereken hassasiyeti göstermedikleri için yeryüzü liderliğini kaybettiğini örnekler ile anlattı. Akabinde Bayoğlu, Kur’an ve Sünnet’e bağlanarak Allah'a adanmanın gerektiğini, özellikle Kur'an üzerinden Müslümanların okuma, anlama, yaşama ve davet çalışmalarının zorunluluğunu dile getirdi. Mucize Kur'an ile mucize bir neslin yeniden mümkün olduğu ve bunun için Allah'a adanmanın Allah Resulü’nü örnek alarak yapılması gerektiği gerçeğini hatırlattı. Program kısa bir dua ile sona erdi.

Köklü Değişim Basın ve Yayıncılık Şanlıurfa Temsilciliği’nin katkılarıyla yapılan panel öncesi kitaplarını da imzalayan Bayoğlu'na Şanlıurfa halkının yoğun teveccühü dikkatlerden kaçmadı.

Yine Köklü Değişim Şanlıurfa Kadın Kolları'da gelen Sivil Toplum Örgütleri Bayan temsilcileri ve Bayan yazarlarla bir dizi buluşma gerçekleştirdi. Özellikle bayan okurların standa ilgisi bir hayli fazlaydı.

Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar Fuara İştirak Etti

Kitap Fuarının 2. haftasında ise Hizb-ut Tahrir Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar Fuara İştirak etti.

Fuarın son gününde Köklü Değişim Basın Yayın standında kitaplarını imzalayan Yazar Mahmut Kar’ın katılımıyla "Yöneticilerin Halka Karşı Sorumlulukları" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Fuarın son günü olması hasebiyle katılımcı kitapseverler fuar alanını hınca hınç doldurdu.

Yazar Mahmut Kar, konu çerçevesinde Hz Ömer'in adaleti, sevgisi, yönetim anlayışı ile bugünkü yönetim anlayışı ve yönetime talip olanların beklenti ve değerlerinden çok uzakta olduğunu örneklerle anlattı. Halkın, kimi çevrelerin politika malzemesi yapmak istediği, ancak bize ait, bizim Ömer'imizin, kendi kirli siyasetleri için malzemesi yapılmak istenmesine şiddetle karşı çıkması gerektiğini ifade etti.

Program sonunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin BEYAZGÜL adına Eğitim Şube Müdürü Ömer Aslan tarafından, Yazar Mahmut KAR'a plaket takdim edildi.

Köklü Değişim Standını, Sivil Toplum Örgütleri ve Parti Temsilcileri de ziyaret etti. Yazar Mahmut KAR'ın bulunduğu standı, Hür Dava Partisi İl Başkanı Emin ÖZASLAN ziyaret etti.

Köklü değişim Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet GÖÇMEN ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Verimli bir fuar dönemini geride bıraktık, bu çerçevede katılım gösteren ve fikirlerinden istifade ettiğimiz kıymetli yazarlarımıza, standımızı bir an olsun yalnız bırakmayan kıymetli okurlara ve standın başında fuar boyunca hizmet aşkıyla çalışan ekip arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım, umarım bir sonraki fuarda Rabb’im bizleri tekrar buluşturur'' temennisinde bulundu.