Kılıçdaroğlu ile Soylu Arasındaki Uyuşturucu Tartışması Büyüyor
01 Kasım 2022

Kılıçdaroğlu ile Soylu Arasındaki Uyuşturucu Tartışması Büyüyor

Köklü Değişim Medya

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma, "Uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" iddiasında bulunan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir video ile Kılıçdaroğlu’na cevap verdi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar” iddiasında bulunmuştu.

Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı” diyen Kılıçdaroğlu, "O kadar müsrifçe harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar" iddialarını sıralamıştı.

Bu iddialar üzerine EGM ve Jandarma Genel Komutanlığı, yayınladıkları açıklamalar ile CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını sonrası EGM’den yapılan açıklama şöyle:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 177 yıllık Emniyet Teşkilatımızı Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz."

Jandarma Genel Komutanlığı’nı açıklaması ise şöyle:

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 183 yıllık Jandarma Teşkilatımızı Cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçlamaktadır. Bu iftira sahibi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz"

Süleyman Soylu’dan Videolu Cevap: “İspat Etmezsen Namertsin”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından gündeme getirdiği iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Soylu, Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu'nun Amerika'da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Aslı Baykal'ın istifasını hazmedemediği açık. Eşkıya takımının Yalova Mahkemesi baskınını, ortalığa dökülen MLKP, PKK, FETÖ ve DHKP-C ittifakını, kayıp 8 saatini, belediyelerinin yolsuzluklarını, bunları örtmek için Türkiye Cumhuriyeti Devletine, polisine, jandarmasına, askerine uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar iftirasını atması elbette ki Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir vatandaşına yakışmıyor, bırakın genel başkan olmasını.

Eğer bu attığın iftiranın bir kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz. Tabii namertliğin elbette ki kendisi açısından bir değeri varsa. Anlaşılan o ki Kılıçdaroğlu, ‘Türkiye Yüzyılı’nı, anlaşılan o ki Türkiye'nin arabası TOGG'u, anlaşılan o ki Türkiye'nin başarılarını, her halde bu yıllardır uluslararası istihbarat örgütlerinin hemen hemen her dönem attığı bu bayatlamış iftiraları ve yalanları tekrar Türkiye'ye atarak gündemi değiştireceğini zannediyor. Ama yakanı bırakmayacağız. Yalanlarını yanına bırakmayacağız. İftiralarını da yanına bırakmayacağız."