Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin, Yeniden Laik Zihniyetin Hedefinde
06 Mayıs 2022

Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin, Yeniden Laik Zihniyetin Hedefinde

Köklü Değişim Medya, Haksöz Haber

Köklü Değişim Medya

Düzce Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, 2. Lig’e yükselen Düzcespor’un kutlamalarına kadın şarkıcının getirilmesine Düzce'nin muhafazakâr bir kent olduğunu belirtip, “Sevinelim, kutlayalım ama sınırları aşmadan!” açıklamasında bulunduğu için laik zihniyetin hedefinde.

Daha önce Şahin, 2020 yılında A Milli Kadın Voleybol Takımı’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Allah-u Teala’nın örtünün, vücut hatlarınız belli olmasın emrine karşı çıkarak, açılıp saçılacaksın, kendini teşhir edeceksin sonra da Tokyo’ya gidiyoruz diye sevineceksin” ifadeleriyle Allah’ın emir ve yasaklarını hatırlattığı için yine laik zihniyetin hedefindeydi.

Birol Şahin’e bu defa da 2. Lige yükselen Düzcespor’un kutlamalarında “Kutlama için bir bayan şarkıcı getirmeleri Düzcespor'a ve Düzce'ye yakışmaz” dediği için tepki gösterildi.

Kadın Voleybol Takımı’nın giyim kuşamındaki yanlışlığa dikkat çeken ve buna yönelik eleştirileri nedeni ile laik kesim tarafından lince maruz kalan ardından da MHP’den ihraç edilen Belediye Başkanı Birol Şahin, “Ben ahirette partime değil, Yüce Allah’a hesap vereceğim. Açıklamalarımdan duyduğum bir pişmanlığım da yok” diyerek dik duruşundan taviz vermemişti.

Düzcespor’un şampiyonluğu sonrası düzenlenen eğlencelerde kadınlara şarkıcı olarak yer verilmesinin doğru bir tutum olmadığını ve aşırıya kaçma olduğunu ifade eden Şahin, Düzce'nin muhafazakar bir kent olduğunu belirterek “sınırları aşmadan eğlenelim” deyince laik zihniyetten tepki geldi.

Birol Şahin’in sosyal medyadaki paylaşımı şöyle:

Düzcespor'un şampiyon olmasından dolayı çok mutlu olduk, sevindik, tebrik ettik. Ancak, cumartesi günü kutlama için bir bayan şarkıcıyı getirmeleri Düzcespor'a ve Düzceli'ye yakışmaz! Düzce muhafazakar bir yerdir. Dini değerlerine bağlıdır. Sevinelim, kutlayalım ama, sınırları aşmadan!!!”

Kaynaşlı Belediye Başkanı Şahin’e tepki gösteren laik ve seküler kesimin basın kuruluşlarının yanı sıra muhazafakar olduğunu ifade eden haber sitelerinden de tepki gelmesi dikkat çekti.

Kutlamada şarkı söylemesi planlanan Ece Seçkin adlı şarkıcı da Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’e tepki gösterdi.

Giyim kuşamıyla Türkiye’de kendilerini rol model olarak sunan ve haklı eleştiriler alınca “kadınlar susturulamaz” söylemleri ile kendilerine meşruluk arayışına giren “şarkıcılardan” olan Seçkin şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Şahin, bayan değil KADIN! Bu ülkenin 81 ilini şarkılar söyleyerek gezdim, gezmeye de devam edeceğim. Bu aşağılayıcı ve ayrımcı açıklamanızı şaşkınlıkla okudum. İnsanların konserime gelip müzik dinlemesinin muhafazakarlıkla ne alakası var konuyu nereye çekmek istiyorsunuz? Siz, kadın, müzik ve konser üçlemesine sınırları aşmak diyorsanız size kötü bir haberim var Sayın Şahin...Ben ve kadın meslektaşlarım sizin gibilerin zihniyet sınırlarını aşmak için şarkılar söylemeye devam edeceğiz! kadınları susturamazsınız. Bu mesleği yapan tüm kadın arkadaşlarımdan #KadınlarıSusturamazsınız tag'ine destek bekliyorum. Müzik susmasın, biz susmayalım. Kalın sağlıcakla.”

Kadın hakları adı altında toplumu ifsat eden çalışmalar yürütüldüğü, İstanbul Sözleşmesi ile aile yapısına ve ahlaka ciddi darbe vurulduğu istatistiklere yansırken, bir İslam beldesinde kimi ahlaksızlıklar kadın hakları adı altında meşrulaştırılmaya devam ediliyor. Ailede baba rolü silikleştirilirken özgürlük adı altında kadınlar İslam’ın çizdiği sınırların dışına çıkmaya çağrılıyor. Adına kadın örgütleri denen gruplar sokak yürüyüşlerinde Kur’an-ı Kerim’in ayetleriyle dalga geçen ve küfürler içeren pankartlar taşıyor. Kokuşmuş Batı’dan gelen her fikri sorgusuz sualsiz meşru kanun kabul eden zihniyet, İslam’ın kutsallarına savaş açarken onlara karşı fikri mukabelede bulunanları ise taraftarlarını toplayıp linç etmeye çağırıyor. Gürültü çıkararak bir İslam beldesinde gayrı meşru kabul edilen fikirleri zorla dayatma çabasına girişiyor.