İzmir Buca'da 4.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
04 Kasım 2022

İzmir Buca'da 4.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Köklü Değişim Medya

İzmir’de gece meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde panikle atlama sonucu 3 kişi yaralanırken, binalar da hasar gördü.

AFAD, İzmir Buca'da saat 03.29'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Çevre illerden de hissedilen depremin derinliği 14.47 kilometre olarak açıklandı.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, İzmir'de meydana gelen deprem sonrası can kaybı bilgisinin ulaşmadığı belirtilerek, iki vatandaşın panikle yüksekten atlama sonucu yaralandığı ve bir cami minaresinde de hasar meydana geldiği bilglieri paylaşıldı.

Açıklamada, saat 03.29'da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem sonrası 04.30'a kadar en büyüğü 2.4 olmak üzere 13 artçı sarsıntı meydana geldiğini bilgisi verilerek, vatandaşların paniğe kapılmamaları çağrısı yapıldı.

Depem.jpg

Süleyman Soylu: “Can Kaybı Yok”

Konak ilçesinde bulunan Selahattinoğlu Cami minaresinin yıkılması sebebiyle bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AFAD yetkilileri ile incelemelerde bulundu.

Burada açıklama yapan Bakan Soylu şu açıklamaları yaptı:

"Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Allah muhafaza böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz. Daha büyük, içimizi acıtacak, ülkemizi üzecek sorunlar ve maliyetler oluşturabilir. Bu açıdan buradaki yapı stokunu gördükten sonra bir kez daha oturup İzmir hakkında hep beraber değerlendirme yapmak lazım"

Deprem hakkında bilgi veren Bakan Soylu, "Gece yarısı 03.29 civarında İzmir'de 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmada 14.4 kilometre derinlikte meydana geldi. Gerek İzmir gerekse Ankara'daki ilgili bölümlerimiz değerlendirmelerini yaptı. 3 vatandaşımız atlamak suretiyle yaralandı. Birisinin durumu ağır. Şu anda müdahalesi yapılıyor. Toplam 31 vatandaşımız panik sebebiyle hastanelere başvurdu. Buca'ya da geçeceğiz. Allah'a şükür can kaybı yok ama yaklaşık 20 kadar binada çatlaklar, birtakım hasarlar söz konusu. Bu konuda tespit yapacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok" bilgisini paylaştı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar herhangi bir mal ve can kaybı tarafımıza ulaşmamıştır" dedi.