İstanbul Sözleşmesi’ni İmzalarken de Düşündünüz mü?
19 Şubat 2020

İstanbul Sözleşmesi’ni İmzalarken de Düşündünüz mü?

Ajanslar

Köklü Değişim Medya

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında güncel siyasi meseleleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne İstanbul Sözleşmesi de geldi. Erdoğan, toplumu ifsad edip, İslam’ı ve aileyi hedef alan Batı’dan ithal projeden vazgeçilmeyeceğini ancak revizyona gidilebileceğini ifade eden açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi ile mağdur edilen neredeyse 10 bin aile için yine sadece umut verdi. Sırf Allah’ın emrine boyun eğip, zinadan sakındıkları için nikahlanıp bir yuva kuran gençler, yıllar sonra İstanbul Sözleşmesi’nin belirlediği yaşın altında evlendikleri için tecavüz suçuyla cezalandırılıp cezaevlerine dolduruldu. Kadınlar, kocasız, çocuklar ise babasız bırakıldı. Aileler dağıtıldı, parçalandı ve her ferdine Batı’nın isteğiyle sırf Allah’ın emrine boyun eğdikleri için ayrı ayrı zulmedildi.

AB’nin hazırladığı ve ilk Türkiye’nin imzaladığı sözleşme ile mağdur edilen aileleler için hükümet kanadı düşünmeye devam edeceklerini söylemekten başka bir şey yapmıyor. Daha önce de söz verilmesine rağmen bu konuda adım atmayan AK Parti, Batı’dan ithal İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya ısrarla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yaş altı evliliklerle ilgili yeni bir çalışma yapılacağını, bu düzenlemeyi “yeni infaz kanununda maddeye yedirebileceklerini” söyledi.

Erdoğan önceki gün iki saat süren AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında parti kurmaylarına güncel siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, erken yaşta evliliklerle ilgili yasal düzenleme konusunda, “Yeni infaz çalışmasında değerlendireceğiz. Maddeye yedirebiliriz. Nihai kararı vereceğiz” diyerek yine sadece umut dağıttı.

Toplantıda Türkiye’nin bir kalemde kabul ettiği İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmalar da gündeme geldi.

Erdoğan, “İtirazları değerlendirerek, konuyu masaya yatıracağız. Tekrar revize edilebilir. Nihai kararı vereceğiz” ifadeleriyle sorunu çözebileceğini iddia etti.

Daha önce de “erken yaşta evlilik” konusu Meclis’e gelmiş ancak AB güdümünde faaliyet gösteren kadın dernekleri ve feminist örgütlerin baskısı sonucu AK Parti geri adım atmıştı. İstanbul Sözleşmesi ile toplum ifsat edilirken, iktidar eleştirileri azaltabilmek için bazı lokal düzenlemeler yaparak bu durumdan sıyrılabilmenin yolunu arıyor.

İstanbul Sözleşmesi’ne hiç düşünmeden ilk imzayı atan AK Parti, oluşan mağduriyetler ve toplumdaki ifsada karşı önlem almak için düşüneceğiz diyerek geçiştiriyor. İfsad projesinin tümüyle feshedilmesi gerekirken, bazı revizyonlarla zaman kazanılmaya devam ediliyor.