“İsrail” ile Bahreyn Arasında Diplomatik İlişkiler Resmen Başladı!
20 Ekim 2020

“İsrail” ile Bahreyn Arasında Diplomatik İlişkiler Resmen Başladı!

Ajanslar - Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Gasıp Yahudi varlığı “İsrail” ile Bahreyn arasındaki diplomatik ihanet ilişkileri, pazar günü Manama'da imzalanan mutabakatla resmi olarak başladı.

“İsrail” Dışişleri Bakanlığından, Bahreyn'in başkenti Manama'da tarihi anlar yaşandığı ve iki ülke arasında kapsamlı diplomatik ilişkilerin başlatılmasına yönelik ortak mutabakat imzalandığı duyuruldu.

Yapılan açıklama da, “İsrail” Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif ez-Zeyyani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Büyük adımlar atarak barış sürecine ivme kazandırıyoruz." ifadesini kullandı. “İsrail”den, Bahreyn'in başkenti Manama'ya ilk kez bir ticaret heyeti gitti. Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Meir Şabat'ın başkanlık ettiği heyette, ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin de yer aldı.

“İsrail”de yayın yapan Bugün gazetesine göre “İsrailli” ve Bahreynli yetkililer, söz konusu mutabakatın, iki ülke arasında tam bir barış ortamı oluşturacağını, ekonomik, diplomatik ve siyasi anlaşmaları ihtiva edeceğini ve karşılıklı elçiliklerin açılmasına zemin hazırlayacağını vurguladı.

“İsrail”: 'Bugünden İtibaren Tek Bir Aileyiz'

Bahreyn'e giden “İsrail” heyetine başkanlık eden Ulusal Güvenlik Kurumu Başkanı Meir Şabat ise imza töreninde yaptığı konuşmada, "Bugünden itibaren tek bir aileyiz." dedi.

Bahreyn haber ajansı BNA'ya göre, Zeyyani de “İsrail” ile imzalanan mutabakatın, iki ülke arasında iş birliğini tesis edeceğini kaydetti.

15 Eylül'de ABD'nin başkenti Washington'da, BAE, Bahreyn ve “İsrail” arasında siyasi ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin bir anlaşma imzalanmıştı.

Hizb-ut Tahrir’den, İhanet Anlaşmasına Yönelik Basın Açıklaması

Hizb-ut Tahrir, “Bugün BAE ve Bahreyn, Allah’tan, Rasûlü’nden, Müminlerden Korkmadan Yahudi Varlığı İle Rasûl SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in İsra ve Miraç’ı Filistin’e Büyük Bir İhanet Anlaşması İmzaladı” başlıklı bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklama da şu ifadelere yer verildi: “Ey Müslümanlar! Sömürgeci kâfirlere Âlemlerin Rabbinin itaatinin üstünde itaat eden Ruveybida yöneticilerin belasına duçar kalmış olsalar bile, mübarek toprak Filistin, Kudüs toprakları, İsra ve Miraç toprakları, Müslümanların yüreklerindedir. Filistin ve Kudüs’ü, Müslümanların Filistin’idir. Filistin, bu hain yöneticilerin değildir, onların Kudüs’ü de değildir. Filistin gaspçısı Yahudi devleti ile ilişkilerini normalleştirmek, onlara vaat edilen güne kadar utanç ve şerefsizlik tacını giydirecektir. Filistin, görülecek bir günde mübarek toprak işgalcisi Yahudiler ile yapılacak savaştan sonra halkına geri iade edilecektir. O gün Müslümanların ordularından Allahu Ekber çığlıkları yükselecektir. Bu, yalanlanamayacak bir vaattir.”

“Ey Müslümanlar! Müslüman ülkelerdeki ordular, oğullarınız, kardeşleriniz ve akrabalarınızdır. İçlerinde samimi olanlar var. Onun için basiretlerini hak ile aydınlatın, Filistin’i, orada bozgunculuk çıkaran, bozgunculuk yapan işgalci Yahudi varlığından kurtarmak için Müslüman ülkelerdeki yöneticilerin desteğiyle orduları hakka yöneltin. Müslüman ülkelerdeki yöneticiler, bu varlıkla savaşmak yerine güvenliğini korudular! Aksi takdirde bu varlık, bu güne kadar hayatta kalamazdı.”