Irkçılık Virüsüne Kim Dur Diyecek!
30 Eylül 2020

Irkçılık Virüsüne Kim Dur Diyecek!

Haksöz Haber

Köklü Değişim Medya

Siyasilerin siyasi rant için ve İslam düşmanı bir kısım medyanın topluma sürekli çirkin ırkçı fikirler pompalaması, saldırgan söylemlerle muhacirleri hedef göstermesi ve mazlum Müslümanları düşman ilan etmeleri ile başlayan saldırılara yenileri eklendi.

Adana’da maske üretimi yapan tekstil atölyesinde çalışan bir ırkçı, aynı işyerinde ekmeklerini kazanmaya çalışan Suriyeli muhacirlere karşı durmadan nefret söylemlerinde bulunuyor.

Kendilerini taciz eden bu ırkçı Suriyeliler tarafından işyeri sahibine şikayet ediyor. Bu kişi işyeri çıkışı 40-50 kişiden oluşan bir grupla işyerinin önüne aralarında kadınların da bulunduğu Suriyeli işçilere saldırıyorlar. Saldırıda Suriyeli 4 kişi yaralanıp hastaneye kaldırılıyor. Diğer Suriyeliler ise hafif yaralarla saldırıdan kurtuluyorlar.

Fotoğraftaki Basil Zerzur’un ise bir ayağı ve burnu saldırganlar tarafından kırılıyor.

Diğer Bir Irkçı Saldırı İstanbul Yaşandı

İstanbul İkitelli’de minibüsten indiği esnada 4 gözü dönmüş ırkçı tarafından darp edilen ve aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Suriyeli Muhammed’in olay anı ve sonrasına ilişkin anlatımları yetkililerin derhal harekete geçmesini gerektiriyor.

Aynı zamanda 19 Mayıs Üniversitesi’nden Ziraat Mühendisliğini ikinci olarak bitiren ve TC vatandaşı olan Suriyeli Muhammed, İstanbul İkitelli’de minibüsten indiği esnada 4 kişi tarafından darp edilmiş ve bacağına aldığı bıçak darbesiyle yaralanmıştı. Gözü dönmüş ırkçı saldırganlar ise elini kolunu sallayarak aynı minibüse binip yollarına devam etmişlerdi.

Suriyeli Muhammed’in olay anı ve sonrasına dair Bahadır Kurbanoğlu ve Bekir Berat Özipek’e anlatımları ifadesini alan polislerin tutumu göz önüne alındığında “Yoksa bu ırkçı saldırının failleri meçhul mu kalacak?” sorusunu akla getiriyor. Bunun olmaması ve son zamanlarda Suriyeli muhacirlere yönelik saldırılarını arttıran ırkçı kişi-kesimler ve o kirli zihniyetlerinin cesaretlenmemesi için yetkililer derhal harekete geçerek failleri açığa çıkarmalıdır!

Bahadır Kurbanoğlu’nun Twitter hesabı üzerinden Muhammed’in anlatımlarını paylaştığı twitleri:

- Biraz evvel @beratozipek hoca ile birlikte zoom üzerinden Suriyeli Muhammed ile görüştük. Oldukça korkmuşlar. Yanında kardeşi de varmış. Hınca hınç dolu olan Minibüste aralarında hiç konuşmadıklari halde bu 4 kişinin kendilerine neden saldırdıklarını anlayamamışlar. ++

- Suriyeli Ziraat Mühendisi Muhammed, dolmuştan inerken arkasından yaklaşan 4 kişi tarafından bıçaklanıyor. Failler tekrar dolmuşa binip yollarına devam ediyorlar. Son günlerde sığınmacılara dönük gasp, darp, yaralama, saldırı olayları artıyor. Dahası var, detayları paylaşacağım

- 9 Mayıs üni'den 2.olarak mezun olan M.kendi halinde işten eve bir hayatı olduğunu ifade etti. Hadise,İkitelli Atatürk mah.Serap sokakta bir marketin önünde gerçekleşiyor. 34M4858 plakalı minibüsten indikten sonra önce darp edilmişler, ardından da bıçaklama olayı gerçekleşmiş.

- Çevreden hiçbir yardım görmemişler. 112 Acil'i kendisi aramış.Ambulans geldiğinde bir polis de ifadesini almış. Ardından tedavisi BaşakşehirDev. Hast.'nde gerçekleşmiş.M.kendisini acilde 1,5saat bekletmelerinden de yakındı.5 dikiş atılmış,serum v ilacın ardından eve göndermişler.

-Hastanede iken de polisler gelip ifadesine başvurmuşlar (Hangi karakoldan geldiklerini sorduğumuzda Mehmet Akif Mah'den geldiklerini söyledi) En gücüne giden de şikayetçi olduğu halde kendisine "onları bir daha görürsen ya bize bildir ya da 155'i ara" ifadesi olmuş.

-"Ben Türk vatandaşıyım,haklarımı biliyorum.Neden muhtemelen kameraların olduğu bir mahalde,marketin önünde çok kişi de şahit olduğu halde bunu siz araştırmiyorsunuz?" diye soruyor. Muhammed çekindiği için soy ismi ve fotoğrafının sosyal medyada yayınlanmasını istemedi.

-Bu bilgileri ondan paylaşıyorum. Ama Sığınmacı sorunlariyla yakından ilgilenen bir sivil toplum örgütünün arayıp gereken bilgileri benden aldılar. Yani olayın soruşturma boyutunun takipçisi olacaklar. Bu elim hadiseler kimsenin yanına kar kalmamalı.

-Kolluk da üzerine düşen görevi sonuna kadar yürütmeli. Suçlular yakalanıp mahkemeye çıkarılmalı ve gereken cezayı almalılar. Zira herkes Muhammed kadar şanslı olmayabilir. O kardeşlerimizin sahipsiz olmadıklarını da örgütlü kötülüğün müntesibi tüm ırkçılar iyi kavramalı.