İnegöl’de "Ekonomik Krize İslami Çözümler" Konferansı Gerçekleşti
20 Şubat 2022

İnegöl’de "Ekonomik Krize İslami Çözümler" Konferansı Gerçekleşti

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya

Köklü Değişim Medya tarafından “Ekonomik Krizlere İslami Çözümler” başlıklı konferanslar serisine Bursa/İnegöl'de devam edildi. İnegöl Sani Konukoğlu salonunda gerçekleştirilen konferansımız yoğun ilgi gördü.

Köklü Değişim Medya Bursa Temsilcisi Mehmet Çetinbudak tarafından sunumu yapılan konferansımız Muhammed kardeşimizin Kuran tilavetiyle başladı. Ardından Köklü Değişim Yazarı Muhammed Emin Yıldırım açılış konuşmasını yaptı.

Krizler karşısında herkesin, özellikle de devletin ve yöneticilerin sorumlu olduğunu ifade eden Yıldırım, ancak yöneticilerin bu sorumluluğu ihmal ettiklerini belirtti.

Yine bu krizlerden kurtulmak için ihtiyacımız olan şeyin aslında elimizde olan şey yani dinimiz İslam olduğuna değinen Yıldırım İslam’ın nasıl 1400 yıl boyunca tüm sorunlara çözüm üretmiş ise kıyamete kadar ortaya çıkacak olan sorunlara da çözüm üretecek olan bir din olduğunun altını çizdi.

İşte böylesi bir sorumluluk gereği Ekonomik Krizlere 10 Maddede İslâmi Çözümler başlıklı bir çalışmayı hazırladıklarını belirten Muhammed Emin Yıldırım’ın ardından sözü “Zafere Götüren Kulluk”, “Cennet Yolcusunun Azığı” ve “Hayatı Allah’a Adamak” kitapları ile tanınan Köklü Değişim yazarlarından Musa Bayoğlu aldı.

Musa Bayoğlu, “Ekonomik Krizlere 10 Maddede İslâmi Çözümler” başlıklı konuşmasında “Enflasyon ve Hayat Pahalılığı”, “Sanayi Sektörü, Sanayi Politikası ve Yapılması Gerekenler, “Tarım ve Hayvancılığın Yeniden Canlandırılması”, “İstihdam Sağlanması ve İşsizliğin Düşürülmesi”, “Gelir Dağılımındaki Adaletsizlik”, “Vergisiz Bir Ekonomi”, “Can Yakan Faturalar”, “Ticaretin Canlandırılması”, “Kamu Malının Korunması ve Tasarruf Tedbirleri” ile “Uluslararası Kurumlar ve Anlaşmaların İptali” maddelerinin detaylarını paylaştı.

Bayoğlu, içinde bulunduğumuz krizlerin gerçek sebeplerini ve buna karşı İslami çözümleri net bir şekilde ortaya koydu.

Musa Bayoğlu’nun sunumundan sonra yapılan sinevizyon gösterimi sonrası kürsüye Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar çıktı.

Kar konuşmasında; “krizlerin çözümünü hala vahşi kapitalizmin uygulamalarında mı arayacağız, yoksa İslam’ın tertemiz hükümlerinde mi?” sorusuna cevap niteliğinde açıklamalarda bulundu. İslâm iktisat nizamının çözümlerine ve nasıl uygulanacağına değindi.

Kar, 14 asır boyunca bu toprakların sefalet ve fakirlik görmediğini, bugünkü yaşanan krizden ve sorunlardan yeniden kurtuluşun da ancak özelde İslâm iktisat nizamı genelde de İslâm nizamı ile olacağını şanlı İslâm tarihinden yaptığı örneklerle ortaya koydu.

Bursa/İnegöl'de yapılan bu konferansta tüm sunumlar ile Kapitalizmin iflas etmiş olduğu, ahlaki krizler ve iktisadi krizlerle boğuşan insanlık için tek kurtuluşun, İslam iktisat nizamı ve İslam’ın hükümleri olduğu gerçeği İnegöl halkı ile paylaşılmış oldu. 13 asır boyunca tatbik edildiği gibi, bu nizamı yeniden tatbik edecek olan Raşidi Hilafet Devletini birlikte görmeyi ve yaşamayı tek bir yürek olarak Allah’tan niyaz edilerek konferans sona erdi.

_____

#EkonomikKrizeİslamiÇözüm